Pilon II pensii. Iohannis: La limita unei guvernări diletante foarte toxice

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis face praf Guvernul, după informațiile incerte despre ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii. 

”Am observat, recunosc, cu multă îngrijorare ce se întâmplă și nu numai de acum, dacă vă amintiți a fost la învestirea nu mai știu cărui guvern PSD, că au fost multe, cred că la învestirea Guvernului Tudose, exact înainte de depunerea jurământului, înainte de audierile în Parlament, cineva făcuse afirmația că se desființează Pilonul II.

Iacă că de atunci a apărut un fel de ping-pong de declarații: ba se desființează, ba nu, ba se naționalizează, ba nu, ba se suspendă, ba nu.

E foarte îngrijorător. Această abordare e la limita unei guvernări diletante foarte toxice. Îi somez pe guvernanți să-și revină, să clarifice care e intenția lor legată de Pilonul II.

Aici e vorba de banii oamenilor care contribuie la Pilonul II. Nu poți să te joci cu așa ceva. Aici vorbim de o chestie planificată pe termen lung. Nu plătește nimeni o contribuție la pensie ca să primească banii a doua zi.

Riscul cel mai mare este ca oamenii să piardă încrederea în capacitatea statului în a proiecta și a gestiona sistemul de pensii. Lumea deja începe să-și pună întrebări despre ce se întâmplă cu acești bani.

Așa nu se poate, e nevoie de o clarificare fermă, sper eu o clarificare în sensul că PSD-ul nu se va atinge de acești bani.” a spus președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel