Piedone le spune cetățenilor că se deosebește de Nicușor pentru că încă mănâncă ”parizer și usturoi”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristian Popescu Piedone şi-a lansat programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului", spunând că el este omul "care vorbeşte în limbajul celor mulţi, înşelaţi, omul care încă mănâncă parizer şi usturoi".

Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Unității și Solidarității Locale (PUSL) pentru funcția de primar general al Capitalei, și-a dezvăluit vineri programul politic sub forma unui "contract cu cetățenii Bucureștiului", în cadrul căruia a subliniat că este un om care vorbește "în limbajul celor mulți, înșelați, omul care încă mănâncă parizer și usturoi".

În fața susținătorilor și membrilor PUSL, Piedone a expus cele 12 puncte ale programului său, care vizează atragerea de fonduri pentru administrația locală, soluționarea problemelor din trafic, termoficare și transformarea Bucureștiului într-un "smart city".

"Dragi bucureşteni, despre programe au vorbit foarte mulţi, despre programe sterile, neimplementate. Ne uităm în ultimii patru ani: 23 de puncte - actualul primar general, niciunul realizat. Este foarte simplu să prezinţi un program doar cu gândul de a câştiga şi de a înşela aşteptările populaţiei, bucureştenilor. Eu nu am un program, astăzi vă voi prezenta contractul meu cu bucureştenii. (...)

Eu sunt dator ca, la vârsta mea, să predau ştafeta, să predau tinerei generaţii: cei care m-au consultat pe fonduri europene, cei care m-au consultat în termoficare, cei care m-au consultat în smart city sunt tineri care deja se preocupă de viitorul lor, văzând că lucrurile nu se întâmplă", a declarat Piedone.

”Să spun ce înseamnă acest usturoi şi ce beneficii poate aduce cetăţenilor” 

 

El s-a descris ca fiind "o splendoare", care încă mănâncă parizer și usturoi, în contrast cu actualul primar Nicușor Dan, care "a pus matematica înaintea usturoiului".

"O să revin la sfârşit cu splendoarea, aşa cum m-aţi cunoscut, omul de zi cu zi, omul care astăzi mă stânjeneşte peste cravată, omul care vorbeşte în limbajul celor mulţi, înşelaţi, omul care încă mănâncă parizer, da, încă mănâncă usturoi. Şi înainte să încep, dar mai bine am să tac acum, ca să dau splendoarea la sfârşit, să spun ce înseamnă acest usturoi şi ce beneficii poate aduce cetăţenilor şi nu altor indivizi, care a pus matematica înaintea usturoiului", a completat Piedone.

Referindu-se la unul dintre punctele programului său privind digitalizarea administrației locale, el l-a criticat din nou pe Nicușor Dan, afirmând că Bucureștiul nu și-a atins încă potențialul de a fi un oraș inteligent, deși "avem un matematician ca primar", relatează Agerpres. 

"Despre analfabetismul administraţiei locale: e uşor să fii papagal sau să reciţi sau să ţi se pună nişte hârtii să citeşti acolo şi să nu faci în patru ani nici măcar ce au spus şi s-au angajat. (...) Ce putem face imediat după data de 9 iunie, ce punem pe primul loc: smart, pentru că ne raportăm la viitor, ne trebuie tinereţe. O parte din bătrânii noştri nu pot, chiar dacă au un smartphone, ei nu pot a se duce să-şi plătească o parcare online, şi este normal. Trebuie să respectăm şi acea parte. Este foarte important a avea un smart city.

Nu putem fără tehnologie să implementăm în viitor în orice domeniu. În prezent, toate oraşele se află într-o competiţie a dezvoltării, din păcate Bucureştiul nu şi-a atins încă potenţialul de a fi un oraş inteligent, cu toate că avem un matematician. Se pare că matematica lui este a paşilor pe care îi face de acasă, pe telefonul lui smart, şi înapoi către primărie, că în teritoriu nu l-am văzut patru ani de zile", a declarat Piedone, care a precizat că el, chiar dacă s-a "născut pe lămpi", s-a adaptat tehnologiei. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel