Emmanuel Macron: "Ce securitate va mai fi în România?" Președintele Franței insistă cu trimiterea de trupe în Ucraina

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Emmanuel Macron a reluat tema trimiterii de trupe în Ucraina. 

 

"Este legitim să ne punem întrebarea dacă rușii ar reuși să străpungă linia frontului și dacă ar exista o solicitare din partea Ucrainei - deși acest lucru nu este cazul în prezent", a declarat președintele francez revistei britanice.

Macron a subliniat că excluderea în mod categoric a acestei opțiuni ar însemna o negare a lecțiilor învățate în ultimii doi ani, referindu-se la faptul că, în trecut, țările NATO au ezitat inițial să trimită echipamente militare în Ucraina, dar ulterior au revizuit această poziție.

Macron: Toate opțiunile sunt pe masă

 

Declarațiile președintelui francez au stârnit controverse în februarie, când a sugerat că trimiterea trupelor occidentale în Ucraina nu ar trebui să fie exclusă în viitor, argumentând că este necesar să se reinstaureze "ambiguitatea strategică" în răspunsul european la invazia rusă din Ucraina.

Chiar dacă majoritatea țărilor europene și Statele Unite au respins clar aceste declarații, unele au adoptat o atitudine mai deschisă în această direcție în ultima perioadă, conform AFP.

În continuare, Macron a reiterat că nu exclude nicio opțiune în fața Rusiei, subliniind că se confruntă cu un adversar care nu are limite în acțiunile sale.

"Probabil că am fost prea precauți în stabilirea limitelor acțiunilor noastre în fața unei entități care nu se abține de la nimic și care acționează ca agresor", a subliniat Macron.

Președintele francez a afirmat că obiectivul său strategic este ca Rusia să nu obțină victoria în Ucraina, argumentând că acest lucru ar pune în pericol securitatea Europei, afectând și alte țări vecine precum Republica Moldova, România, Polonia și Lituania. El a subliniat necesitatea ca Europa să ofere mijloacele necesare pentru a opri Rusia și a menținut că nu trebuie să excludă nicio opțiune în această privință.

"Cine poate spune că Rusia se va opri acolo? Ce securitate (va mai exista) pentru alte ţări învecinate, Republica Moldova, România, Polonia, Lituania şi multe altele? Şi în fond, ce credibilitate (vor mai avea) europenii care au cheltuit miliarde, care au declarat că acolo este în joc supravieţuirea continentului şi care nu şi-au oferit mijloacele de a opri Rusia? Deci da, nu trebuie să excludem nimic", a insistat Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel