Cutremur în a doua zi de Paște, în România: Ce magnitudine a avut seismul

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un cutremur a zguduit regiunea Vrancea din România în timpul nopții de duminică spre luni, anunță Institutul Național de Fizica a Pământului (INFP). 

Seismul s-a produs în primele ore ale zilei de luni, 6 mai 2024, marcând al treilea eveniment seismic înregistrat în România într-o perioadă scurtă de timp. Cu o magnitudine de 2.8, cutremurul a avut loc la ora locală 02:11 și a avut loc la o adâncime considerabilă de 114.5 km sub suprafața pământului.

Potrivit rapoartelor INFP, epicentrul cutremurului s-a situat în apropierea mai multor orașe importante din regiunea Vrancea. Printre acestea se numără Sfântu-Gheorghe, la 56 km sud-est, Buzău la 60 km nord-vest, Focșani la 61 km vest, Brașov la 62 km est și Ploiești la 78 km nord-est.

 

Nu e singurul cutremur ce a avut loc recent în țară

 

Precedat de două seisme în ziua de Paște, această serie de cutremure a atras atenția asupra activității seismice din regiune. Autoritățile au anunțat că monitorizează situația și au emis recomandări de precauție pentru a face față eventualelor replici.

Vrancea este o regiune cunoscută pentru activitatea seismică intensă și este situată în apropierea marginii nord-estice a plăcii tectonice euroasiatice. Acest lucru face ca zona să fie predispusă la cutremure, iar locuitorii sunt adesea familiarizați cu aceste evenimente naturale.

Cu toate acestea, cutremurele mai mici ca acesta sunt un avertisment constant că vigilența și pregătirea pentru dezastre naturale rămân esențiale în comunitățile din această regiune și nu numai. Oamenii sunt încurajați să-și revizuiască planurile de urgență și să fie pregătiți să acționeze rapid în cazul unui cutremur mai puternic în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel