Spaniolii, impresionați de soarta lui Alexandru, românul "prietenos" care cerea de pomană într-o piață din Palencia: "O să ne fie dor de el"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Afișul prin care se cere sprijin pentru repatrierea românului (Foto: Cadenaser)
Afișul prin care se cere sprijin pentru repatrierea românului (Foto: Cadenaser)

Alexandru, un român care cerea de pomană într-un oraș din Spania și care a fost răpus de un infarct, este comemorat de locuitori. Aceștia se mobilizează pentru a-i repatria trupul. 

Locuitorii din orașul spaniol Palencia, din regiunea Castiglia e León, aduc un omagiu unui român fără adăpost care și-a găsit sfârșitul în mod tragic, fiind răpus de un infarct. Locul unde obișnuia să stea acum găzduiește un afiș solicitând ajutor pentru înmormântarea lui.

Orașul este cuprins de o atmosferă solemnă, odată cu trecerea pietonilor prin sensul giratoriu Plaza Espana, scrie publicația locală Cadenaser.com. Unul dintre obișnuiții acestui loc nu mai este printre noi.

Alexandru, un român fără adăpost care cerșea în mod regulat în această zonă, a decedat recent din cauza unui infarct. În locul în care acesta stătea, a fost expus un afiș solicitând prin care se solicită sprijin pentru înmormântare, relatează sursa citată, care publică și fotografia cu anunțul funerar.

Oamenii spun că Alexandru era o persoană "fermecătoare"

 

Reacțiile nu au întârziat să apară după moartea românului. Acesta era extrem de cunoscut celor care treceau în piața din Palencia.

"RIP, o persoană fermecătoare și recunoscătoare, nepoților mei o să le fie dor de el, l-au iubit foarte mult, păcat”, spune Lauren MQ în comentariul său pe Facebook.

Ana María Tejedor scrie, la rândul ei: "O să ne fie dor de el, i-am dat mereu ceva și mi-a mulțumit de o mie de ori, mereu zâmbind. A fost foarte recunoscător. RIP".

Mesajele de condoleanțe sunt numeroase pe Facebook.

În locul unde cândva statea și conversa cu trecătorii, acum a rămas doar o fotografie a sa. Câteva flori și lumânări sunt așezate alături, împreună cu mesajul: "Număr de telefon pentru informații: 624338516. Alexandro a decedat duminică din cauza unui infarct. Familia solicită ajutor pentru înmormântare și pentru ca el să se odihnească în pace. Mulțumim."

Fără îndoială, deși Alexandru nu mai este în viață, acesta a rămas în inimile multor spanioli. O vecină își amintește de el pentru că întotdeauna îi spunea bună dimineața. "Era prietenos. Îi cunoștea pe toți vecinii", spune femeia.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel