O româncă a rămas mută de uimire după ce a sesizat obiceiul neobișnuit pe care îl au vienezii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă a rămas mută de uimire după ce a sesizat obiceiul neobișnuit pe care îl au vienezii / Foto: Instagram
O româncă a rămas mută de uimire după ce a sesizat obiceiul neobișnuit pe care îl au vienezii / Foto: Instagram

O tânără româncă a stârnit controverse și curiozitate în mediul online după ce a dezvăluit un obicei al locuitorilor din Viena, neobișnuit pentru români - acela de a da vânturi în public fără jenă. 

Mărturia fetei a generat reacții diverse, unii exprimându-și uimirea, în timp ce alții au considerat că este doar o reacție naturală a corpului uman.

Într-o filmare postată pe platforma Instagram, o tânără româncă a povestit despre momentul în care a fost martoră la acest comportament aparent firesc în Viena.

"Ceva ce mi se pare mie o nebunie în Viena este că oamenii dau vanturi pe stradă pur și simplu. Fără jenă. Eram în Penny și o persoană a dat un vânt lângă noi. E ciudat rău cât de lejeri pot fi unii oameni, nu au stres", a mărturisit ea.

Potrivit relatării sale, experiența a fost cu atât mai șocantă cu cât în cultura românească, gestul de a da vânturi în public este privit ca fiind extrem de rușinos și de nedorit.

"Oamenii de aici nu au reacții la așa ceva. E ceva normal. Doar noi stăm și încercăm să nu râdem la așa ceva pentru că ar fi nerespectuos din partea noastră", a adăugat tânăra.

 

Reacțiile românilor la mărturia tineri au fost împărțite

 

Multe persoane au fost de acord cu ea, exprimându-și uimirea și găsind comportamentul vienezilor ciudat, dat fiind contrastul cu propriile norme culturale. Internauții au subliniat faptul că în România, gestul de a da vânturi în public este privit cu dezaprobare.

Însă, există și persoane care au criticat perspectiva tinerei, argumentând că vânturile sunt o reacție naturală a corpului uman și nu ar trebui să fie tratate ca ceva rușinos sau jenant. Aceștia au subliniat că este normal să se întâmple și că ar trebui să fie acceptate fără judecăți.

Povestea tinerei a generat dezbateri aprinse și este clar că există diferențe culturale semnificative în ceea ce privește percepția și acceptarea acestui gest aparent banal în spațiul public. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel