Italia. Sergio Mattarella a semnat decretul: Deplasările, interzise în perioada Sărbătorilor!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele italian Sergio Mattarella a semnat decretul-lege privind călătoriile, care confirmă înăsprirea regulilor de sărbători. Crăciunul și Anul Nou sunt „blindate” în interiorul localităților, iar din 21 decembrie până în 6 ianuarie nu se poate trece nici dintr-o regiune în alta.

De Crăciun și Revelion, italienii trebuie să rămână în localitățile în care trăiesc, iar din 21 decembrie până în 6 ianuarie nu se poate circula între regiuni, scrie ANSA.

De asemenea, următorul decret ar urma să confirme școala online până pe 7 ianuarie. Începând cu această dată, 50% dintre elevii de liceu vor reveni la clasă.

Citește și Italia. Guvernul anunţă cum va fi Revelionul: Fără petreceri în aer liber!

Interzicerea circulației pe timp de noapte rămâne în vigoare, iar de Revelion de prelungește până la 7 dimineața, în loc de 5. Între orele 22.00 și 7.00 sunt permise doar călătoriile motivate de necesități precum munca sau sănătatea.

Astfel, regulile nu sunt relaxate între Crăciun și Bobotează, dimpotrivă, rămân „rigide”, indiferent de „culoarea” regiunilor.

 

Autoritățile regionale trebuie să își exprime opinia cu privire la măsurile Guvernului

 

Regiunile au rămas să discute despre „situațiile de necesitate” care vor permite călătoriile.

Citește și Italia. Noul DECRET, reguli STRICTE de sărbători: DEPLASĂRI INTERZSE și CARANTINĂ pentru cine vine din STRĂINĂTATE

În următoarele câteva ore, autoritățile regionale trebuie să își exprime opinia cu privire la măsurile Guvernului. Miercuri seara, preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano, apoi preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, au criticat „închiderea” municipalităților: „Dacă mama ta locuiește singură în Laigueglia, dar tu locuiești în Alassio, poți uita prânzul de Crăciun cu ea”, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel