Italia. Noul DECRET, reguli STRICTE de sărbători: DEPLASĂRI INTERZSE și CARANTINĂ pentru cine vine din STRĂINĂTATE

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Guvernul italian discută în aceste zile revederile unui nou decret, care ar putea fi emis pe 3 decembrie și care stipulează restricţiile în preajma sărbătorilor de iarnă. Printre acestea sunt incluse și unele restricții de mobilitate între regiuni, cu 7 zile înainte de Crăciun.

Palazzo Chigi lucrează la noul dpcm care va intra în vigoare începând cu 4 decembrie. Printre ipotezele studiate este aceea privind interzicerea deplasării între zonele galbene începând cu data de 19 decembrie, în așa fel încât să descurajeze petrecerile și întrunirile. Cu toate acestea există temeri că vor fi luate cu asalt, anterior acestei date, trenurile, avioanele și autostrăzile. Se studiază o derogare pentru reunificarea „rudelor de gradul I”, precum și a celor care au reședință, pentru a nu îi lăsa pe ce mai în vârstă singuri de sărbători. 

Detaliile finale, având în vedere noul dpcm care va fi aprobat săptămâna aceasta, urmează să fie puse la punct. Dar principalele reguli pentru Crăciunul „în dimensiunea Covid” sunt gata. Interdicția de circulație va rămâne în vigoare pe toată Italia, de la 22.00 la 5.00, fără excepție prevăzute pentru sărbătorile legale. 

Interzicerea călătoriilor între regiuni (începând din 18 su 19 decembrie) va fi, de fapt, valabilă și pentru cei din zona galbenă. Primul ministru Giuseppe Conte vrea să semneze dispoziția până la miezul nopții din 2 decembrie: Dpcm va conține regulile pentru primele două săptămâni ale lunii decembrie și cele pentru următoarele două, care vor fi probabil prelungite până după Bobotează.

Excepții pentru bunici, părinți și copii

 

Corrieredella Sera scrie că guvernul va decide dacă va acorda excepții „care, în orice caz, vor fi limitate la maximum”; poate fi posibilă reunirea cu părinții vârstnici, la casa acestora. În acest caz, scutirea ar putea fi utilizată de o singură rudă; se evaluează și posibilitatea acordării scutirii studenților care și-au mutat reședința sau domiciliul în afara orașului; reîntregirea familiei ar trebui, de asemenea, acordată partenerilor de coabitare; 

interdicțiile de călătorie ar putea intra în vigoare în zilele de 19, 21 sau chiar 16 (mai puțin probabil), pentru a permite unui anumit număr de persoane să meargă acasă sau să își viziteze rudele înainte de închiderea frontierelor interne;

Pentru cei care se întorc din străinătate, guvernul dorește să introducă obligația de carantină de cincisprezece zile pentru a fi petrecut acasă. Între timp, Repubblica scrie că, pe baza monitorizării săptămânii, regiunilor din zona galbenă (Lazio, Liguria, Molise, Trento, Sardinia, Sicilia și Veneto) li se vor alătura Emilia-Romagna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel