Petrecerea de logodnă a doi copii minori, oprită de poliţiştii din Buzău

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Petrecere de logodnă a doi copii minori, oprită de poliţiştii din Buzău
Petrecere de logodnă a doi copii minori, oprită de poliţiştii din Buzău

O petrecere cu peste 30 de persoane, organizată într-o gospodărie din satul Potoceni, judeţul Buzău, a fost oprită de poliţişti. Oamenii legii au descoperit că distracţia organizată ilegal, în pandemie, sărbătorea logodna a doi minori. 

În urma unor apeluri la 112, poliţiştii buzoieni au descins, joi seară, la adresa comunicată în sesizări, de unde muzica răsuna la maximum iar zeci de persoane petreceau de zor.  În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că logodnicii erau minori, ambii în vârstă de 13 ani. 

Din acest motiv, oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, relatează adevarul.ro.

Mai mult, cazul  a fost preluat şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care au preluat-o pe copila proaspăt logodită şi au dus-o într-un centru din subordine. Petrecerea a fost oprită, iar cei peste 30 de participanţi au fost trimişi acasă. Organizatorul a primit o amendă în valoare de 5.000 lei. 

De asemenea, polițiștii români au emis o alertă de răpire, după ce o minoră a fost luată cu forța și băgată într-o mașină din curtea unei case din Tălmaciu, județul Sibiu.   

 

Fetiță de 13 ani, răpită din curtea unei case din Sibiu. Poliția română a emis o alertă națională

 

O fată de 13 ani a fost răpită miercuri seara, din curtea unei case din oraşul Tălmaciu, de patru persoane necunoscute, minora fiind băgată cu forţa într-o maşină, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

"La data de 9 februarie, în jurul orei 21,20, a fost sesizată răpirea unei minore, în vârstă de 13 ani, Căldărar Maria, din localitatea Tălmaciu, judeţul Sibiu. Din cercetări a reieşit că minora, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Tălmaciu, a fost luată cu forţa de patru persoane necunoscute şi introdusă într-un autoturism de culoare alb, marca BMW, după care s-ar fi deplasat într-o direcţie necunoscută'', se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, pentru identificarea autoturismului în cauză. S-a declanşat mecanismul "Alertă răpire copil", constituindu-se celula de criză, mai precizează IPJ Sibiu.

Cei care pot oferi date care să conducă la depistarea minorei în cauză sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel