PETIȚIE pentru SUSȚINEREA lui Kovesi la șefia Parchetului European

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O petiție online pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru ocuparea funcției de procuror șef al Parchetului European a strâns în doar câteva ore peste 9.000 de semnături.

Demersul a fost inițiat ieri seară, după ce s-a aflat că Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în cursă pentru șefia Parchetului European, că urmare a deciziei experților europeni din comisia special constituită, însă Tudorel Toader se opune vehement acestei idei, scrie Ziare.com. Ministrul Justiției a anunțat că va trimite la Bruxelles decizia CCR privind revocarea fostei șefe a DNA.

Petiția online este adresată președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, și miniștrilor de Justiție din statele membre ale UE.

„Prin prezența, semnatarii, cetățeni ai statului român, va solicităm explicit să respingeți ferm tentativă Ministrului Justiției din țara noastră de a o defaimă pe d-na Laura Codruța Kovesi, cu intenția de a descuraja alegerea domniei-sale în funcția de Procuror-șef european.

Citește și Tudorel Toader SCRISOARE împotriva lui Kovesi

Va solicităm respectuos, de asemenea, că la momentul votului să comunicați Legislativului european existența prezenței inițiative”, se arată în textul petiției.

Semnatarii subliniază faptul că „ministrul Justiției din România nu doar că nu ne reprezintă interesele și voința ci, dimpotrivă, continuă în mod abuziv un efort personal și guvernamental de subordonare politică a justiției și de oprire a luptei împotrivă corupției în România”.

„Pentru cetățenii români onești, Laura Codruța Kovesi a căpătat o valoare simbolică tocmai prin efortul ei (și al Departamentului Național Anticorupție, sub conducerea ei) de a investiga faptele de corupție la nivel înalt în ciudă actelor politice și a modificărilor de legislație pe care actuală putere politică le-a realizat tocmai pentru a-i proteja pe politicienii corupți. (...)

Uniunea Europeană s-a exprimat deja cu deplină claritate privind abuzurile repetate comise de către guvernele României, în ultimii doi ani, în detrimentul justiției și prin reprimarea brutală a protestelor cetățenești în sprijinul sistemului judiciar”, se mai arată în textul citat.

Citește și Kovesi, încă un pas spre ȘEFIA Parchetului European

De asemenea, semnatarii acuza că Tudorel Toader și Guvernul Dăncilă „continuă să sfideze instituțiile europene prin afirmațiile lor repetate potrivit cărora Comisia de la Veneția, GRECO, Consiliul Europei și chiar Parlamentul European ar fi adoptat diverse documente critice la adresă României pentru că nu s-au informat corect privitor la situația din țara noastră”.

„În aceste condiții, a luă în serios/ a conferi validitate demersurilor defăimătoare ale ministrului Toader ar constitui, pentru organismele europene amintite, gesturi de auto-contestare”, se arată la finalul petiției online.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel