Petiție: Bolnavii asimptomatici să fie tratați ACASĂ. Mii de români au spus "Semnez"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Profesorul Laura Stifter a lansat în mediul online o petiţie prin care cere autorităţilor din sănătate ca persoanele cu simptomatologie uşoară sau asimptomatice să poată fi tratate la domiciliu. Petiţia a fost deja semnată de peste 14.000 de oameni. 

"În mass media vedem o mulţime de cazuri de persoane ţinute cu săptămânile în spital, împotriva voinţei lor doar pentru că testele nu le ieşeau încă negative. Această situaţie este traumatizantă psihologic pentru pacienţi", a spus prof Laura Stifter.

Propunerea este pentru cei care nu doresc să fie internaţi în spital. Prof. Stifter este convinsă că, în contextul actual, mulţi vor ascunde faptul că au simptome de teama de a fi internaţi contra voinţei lor. În plus, sistemul sanitar ar putea redirecţiona resursele spre cazurile grave.

Medicul infecţionist Ion Alexie din Las Vegas a spus, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show", că „la noi dacă pacientul nu are niciun simptom noi îl internăm în spital. Îl trimitem acasă să stea în izolare. Li se dau instrucţiuni dacă încep să se simtă rău".

Medicul Adrian Marinescu este de părere că pentru fiecare pacient care ar putea fi lăsat acasă trebuie mai întâi stabilit ce risc de a face complicaţii are.

„A fost şi situaţia unui ambulanţier de la noi care a rămas acasă în primă fază pentru că părea că este o formă uşoară, şi lucrurile s-au complicat nu la nivel de zi, la nivel de ore, şi a ajuns din păcate la deces. Dacă e un tânăr dar care este obez, are boli cardiovasculare , diabet, el nu ar trebui lăsat acasă", este de părere dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş" din Capitală, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a spus recent că în viitor asimptomaticii ar putea fi monitorizaţi acasă, însă, deocamdată nu există niciun plan concret despre ce paşi ar trebui urmaţi pentru acest lucru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel