Peste 83.400 de persoane au tranzitat, în ultimele 24 de ore, frontiera României

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
politia_de_frontiera
politia_de_frontiera

În data 29.07.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 83.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 30.100 mijloace de transport (dintre care 13.400 automarfare).

 

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 43.100 persoane cu 15.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 40.300 persoane cu 14.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 30.500 de persoane şi 15.600 de mijloace de transport (6.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 14.400 de persoane cu 8.000 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line.

 

41 de cetăţeni străini nu au intra în România 

 

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 33 fapte ilegale (16 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 148.400 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 10.000 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 41 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel