Peste 7000 de noi infectări Covid în România, în ultimele 24 de ore 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Franţa. Peste o jumătate de milion de infectări COVID, înregistrate într-o singură zi
Franţa. Peste o jumătate de milion de infectări COVID, înregistrate într-o singură zi

În ultimele 24 de ore în România au fost înregistratep este 7000 de noi infectări Covid, iar în unităţile sanitare de profil sunt internate 2.432 persoane. 

 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.129 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 350 mai multe față de ziua anterioară. 1.363 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 208 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.432, cu 131 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 155 persoane, cu 11 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 155 pacienți internați la ATI, 136 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 385 sunt minori, 382 fiind internați în secții, cu 6 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până joi, 65.839 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 3 decese (2 bărbați și o femeie), un deces fiind raportat anterior intervalului de referință.

Din cele 3 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și unul la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Din totalul de 3 pacienți decedați, 2 au fost vaccinați și 1 nevaccinat.

vezi și 

FACIAS dă în judecată statul pentru că ar fi cumpărat prea multe vaccinuri

 

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anunţat, joi, că acţionează în instanţă Ministerul Sănătăţii pentru achiziţiile "iresponsabile" de vaccinuri împotriva COVID-19 şi cere pedepsirea celor vinovaţi de "risipa fondurilor publice".

"România s-a obligat să cumpere peste 80 de milioane de doze de vaccinuri anti-coronavirus până în anul 2023. Astfel, statul român s-a angajat să ia în total 80.679.219 de doze vaccin de la companiile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johson, dar şi doze de vaccin cu care nu s-a vaccinat niciun român (Valneva şi Novavax). Nota de plată pentru statul român este mai mare de 1 miliard de euro (6.032.660.377 de lei)", precizează FACIAS într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit Fundaţiei, statisticile oficiale arată că opt din 10 doze de vaccin achiziţionate de statul român sunt fie nefolosite (sunt în stocuri sau urmează să fie livrate), fie au expirat, unele au fost donate şi altele au fost revândute.

"Cheltuirea eficientă şi transparentă a fondurilor publice este o obligaţie şi un reper fundamental al unei democraţii funcţionale. Or, în România de astăzi vorbim de milioane de doze de vaccin anti-Covid achiziţionate absolut inutil", arată FACIAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel