Peste 500 de focare de pesta porcina, active în România. Pentru aceasta boală nu există vaccin 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
focare_pesta_porcina_romania
focare_pesta_porcina_romania

Vineri, 24 octombrie 2020, în România, erau active un număr de 529 de focare de pestă porcină africană (PPA), din care  nouă focare în exploataţii comerciale şi cinci focare în exploataţii comerciale de tip A.

În intervalul 15 - 21 octombrie au fost înregistrate 24 de focare noi de pesta porcină africană şi au fost stinse 48 de focare (27 în judeţul Olt, 10 focare în judeţul Satu Mare, 5 focare în judeţul Maramureş, 3 în Argeş, două în Teleorman şi unul în judeţul Dolj), se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor (ANSVSA).

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 3.941 cazuri la mistreţi, în 38 de judeţe. Pentru această boală nu există vaccin, singura metodă de protejare a sănătăţii animalelor fiind respectarea condiţiilor de biosecuritate. Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, însă acest virus are un impact dezastruos la nivel economic şi social.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel