Peste 32.000 de persoane au tranzitat frontiera cu Ungaria, în ultimele 24 de ore. Nouă români nu au putut ieşi din ţară

Andreea Cosma / 9 ian 2021, 11:56 Salveaza PDF Comentarii
vama_ungaria_romania
vama_ungaria_romania

Poliţia de Frontieră informează că, în ultimele 24 de ore, a crescut numărul persoanelor care s-au prezentat la control în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară, ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarna s-au încheiat şi mulţi cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei.

Conform IGPF, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control peste 76.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 25.800 mijloace de transport, dintre care 10.000 de automarfare.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 31.700 persoane cu 12.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 44.300 persoane cu 13.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 32.900 de persoane şi 14.200 de mijloace de transport (5.700 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 23.500 de persoane cu 9.000 mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost PTF Nădlac II, judeţul Arad (cu peste 7.700 de persoane care au trecut frontiera, din care aproximativ 4.000 pe sensul de ieşire şi aproximativ 3.600 de mijloace de transport) şi PTF Petea, judeţul Satu Mare (pe aici au trecut peste 7.600 persoane, din care 6.500 pe sensul de ieşire şi aproximativ 2.300 de mijloace de transport).

Conform Poliţiei de Frontieră, ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarna s-au încheiat şi mulţi cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, în prezent, pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară, se constată o creştere a numărului de persoane care s-au prezentat la control.

În plus, în contextul pandemic, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare cu privire la persoanele care urmează să intre în Ungaria, iar acest fapt poate determina creşterea timpului de aşteptare la ieşirea din ţară.

IGPF anunţă că a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

Poliţiştii recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

* pe raza judeţului Arad: PTF Nădlac - Nagylak, PTF Nădlac II - Csanadpalota, PTF Turnu - Batonnya, PTF Vărşand - Gyula;

* pe raza judeţului Bihor: PTF Salonta - Mehkerek, PTF Borş - Artand, PTF Borş II - Nagykzreky, PTF Valea lui Mihai - Nyirabrany;

* pe raza judeţului SatuMare: PTF Urziceni - Vallaj şi PTF Petea - Csengersima.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

 

Nouă români nu au fost lăsaţi să treacă graniţaÎn ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat:

* 27 fapte ilegale (21 infracţiuni şi 6 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

* au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 10.600 lei;

* valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 3.300 lei;

* nu s-a permis intrarea în ţară a 62 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale. 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy