Peste 300 de sute de ucraineni, ținuți în subsolul unei școli de trupele ruse: Oamenii scrijeleau pe un perete numele celor care mureau

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Peste 300 de sute de ucraineni, ținuți în subsolul unei școli de trupele ruse: Oamenii scrijeleau pe un perete numele celor care mureau. FOTO: captură YouTube @Breaking News USA
Peste 300 de sute de ucraineni, ținuți în subsolul unei școli de trupele ruse: Oamenii scrijeleau pe un perete numele celor care mureau. FOTO: captură YouTube @Breaking News USA

Locuitorii unui sat de la nord de Kiev spun că peste 300 de oameni au fost ținuți în subsolul unei școli timp de mai multe săptămâni de către ocupanții ruși. Complet izolați, oamenii scrijeleau pe un perete numele celor dintre ei care mureau.

Halyna Tolochina, membră a consiliului satului Yahidne, s-a străduit să se liniștească în timp ce parcurgea lista, mâzgălită cu negru pe tencuiala de pe ambele părți ale unui zid, în lăcașul sumbru unde ea și alte câteva sute de oameni au fost închiși cu forța, scrie Știrile PRO TV.

În stânga ușii sunt numele a șapte persoane ucise de soldații ruși. În dreapta - numele a 10 persoane care au murit din cauza condițiilor dure din subsol, spune ea.

 

Au stat cu mortul în subsol, până când rușii i-au lăsat pe cei de afară să-l scoată

 

„Acest bătrân a murit primul”, afirmă Tolochina, arătând spre numele Muzyka D, pentru Dmytro Muzyka, a cărui moarte a fost înregistrată pe 9 martie. „A murit în camera mare, în aceasta”.

Ea a spus că trupul lui Muzyka a stat câteva zile într-o cameră de cazane până când, în timpul unei pauze de bombardament, unor oameni li s-a permis să-și ia morții pentru a fi îngropați în morminte săpate în grabă în cimitirul satului.

Reuters a vorbit cu șapte locuitori din Yahidne, care au spus că în total cel puțin 20 de persoane au murit sau au fost ucise în timpul ocupației ruse. Autoritățile ucrainene nu au făcut publice niciun număr oficial de morți.

 

Kremlinul nu a vrut să comenteze acuzațiile

 

Reuters nu a putut verifica independent declarațiile sătenilor. Reporterii au văzut un mormânt proaspăt săpat pe un câmp de lângă sat și două cadavre învelite în foi de plastic albe.

Kremlinul nu a răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la evenimentele de la Yahidne.

Povestirile despre ceea ce s-a întâmplat în sat se adaugă însă la mărturiile tot mai numeroase din partea civililor ucraineni despre suferința trăită în orașele din jurul Kievului în săptămânile de ocupație de către forțele ruse.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel