Peste 100 de cetăţeni străini care nu-şi justificau prezenţa în românia, depistaţi de poliţiştii de frontieră la Timişoara

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Peste 100 de cetăţeni din state africane şi asiatice, care nu-şi justificau prezenţa în municipiul Timişoara, au fost depistaţi în perioada 22-26 august de către poliţiştii de frontieră, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

"Pe parcursul acţiunilor derulate au fost identificaţi, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, peste 100 de cetăţeni străini din India, Afganistan, Irak, Turcia şi Bangladesh cu vârste cuprinse între 15 ani şi 50 de ani, mulţi dintre ei având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara transmis vineri AGERPRES.

Peste 100 de cetăţeni străini care nu-şi justificau prezenţa în românia, depistaţi de poliţiştii de frontieră la Timişoara



Sursa citată precizează că, după finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară, unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

"Toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant ale mijloacelor de transport pentru a se stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere", mai anunţă ITPF. 

Arad. 35 de migranţi care voiau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, găsiţi ascunşi într-un TIR cu mobilă

 

35 de migranţi care voiau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, găsiţi de vameșii români ascunşi într-un TIR cu mobilă.

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit 35 de migranţi din Siria care voiau să iasă ilegal din ţară, pentru a intra în Spaţiul Schengen, ascunşi într-un TIR încărcat cu mobilă ce a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Şoferul este cetăţean turc şi transporta mobila pe ruta Turcia-Ungaria.

"În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 35 de cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria. Aceştia nu figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei", a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul riscă dosar penal pentru trafic de migranţi, iar sirienii vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel