Peste 10 zboruri spre și dinspre Timișoara, afectate de greva sindicatului angajaților din aeroporturile din Germania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Peste 10 zboruri spre și dinspre Timișoara, afectate de greva sindicatului angajaților din aeroporturile din Germania. Sursa foto: captura video Srf.ch
Peste 10 zboruri spre și dinspre Timișoara, afectate de greva sindicatului angajaților din aeroporturile din Germania. Sursa foto: captura video Srf.ch

Pasagerii care ar fi trebuit să plece spre și dinspre Aeroportul Internațional Timișoara, în zilele de 26 și 27 martie nu vor putea beneficia de cursele operate de compania Lufthansa pe relația Germania.

Grevă de o zi pe mai multe aeroporturi din Germania, solicitată de Sindicatul VERDI afecteză zborurile din Timișoara spre și despre aeroportul din Frankfurt, luni, 27 martie, spre și dinspre aeroportul din München, duminică, 26 martie și luni, 27 martie.

Astfel, de la Timișoara vor fi afectate un număr de 14 zboruri, spre și dinspre München pentru 26 și 27 Martie, 2 zboruri, spre și dinspre Frankfurt, mai exact cele din 27 martie.

Duminică, zborul de la Frankfurt va ateriza la 11:55, iar decolarea spre Frankfurt este programată la ora 12:30. Pasagerii afectați vor fi informați de eventualele schimbări, de către compania aeriana Lufthansa, scrie debanat.ro.

Sindicatele speră să obțină un avantaj în următoarele negocieri salariale. Angajații din transporturile germane doresc măriri salariale care să reflecte inflația ridicată, în timp ce autoritățile au oferit mult mai puțin.

Dirk Engelhard, președintele Asociației Transportatorilor, a declarat că greva de luni va perturba activitatea șoferilor de camioane și a sugerat ministrului federal al transporturilor, Volker Wissing, să ridice interdicția de circulație pentru camioane în această duminică.

Sindicatele Verdi și sindicatul feroviar au anunțat o grevă de avertisment la nivel național în sectorul transporturilor. Aceasta este cea mai mare grevă din ultimii 30 de ani în Germania și va bloca transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile și porturile germane, precum și serviciile autostrăzilor.

În acest fel, sindicatele își intensifică presiunea asupra guvernului federal și a autorităților locale. Înainte de a treia rundă de negocieri, Verdi și Asociația Funcționarilor Publici cer o creștere salarială de 10,5%, dar cel puțin 500 de euro pentru angajații din sectorul public. În cadrul celei de-a doua rundă de negocieri, la finele lunii februarie, angajatorii au oferit o creștere salarială totală de cinci procente, în două etape și plăți unice în valoare totală de 2.500 de euro. Oferta a fost respinsă de sindicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel