Persoane care încercau să intre ilegal în România cu teste COVID-19 false, depistate la frontieră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Doi bărbaţi care voiau să treacă frontiera cu certificatele digitale ale altor persoane, cercetaţi
Doi bărbaţi care voiau să treacă frontiera cu certificatele digitale ale altor persoane, cercetaţi

Trei cetăţeni bulgari care intenţionau să călătorească în România cu teste PCR false pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2 au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni, care nu le-au permis intrarea în ţară.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, doi bărbaţi, cu vârste de 17, respectiv 41 de ani, şi o femeie, în vârstă de 38 de ani, toţi de naţionalitate bulgară, care au prezentat pentru control teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2. Cei trei străini intenţionau să călătorească în România.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentele prezentate de aceştia nu au fost eliberate de clinicile menţionate”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră au procedat la nepermiterea intrării în ţară a persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel