Permis de conducere fals, cumpărat cu 1.600 de euro, descoperit la frontieră. Povestea șoferului nu i-a convins pe polițiști

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Permis de conducere fals, cumpărat cu 1.600 de euro, descoperit la frontiera României. Povestea șoferului nu i-a convins pe polițiști
Permis de conducere fals, cumpărat cu 1.600 de euro, descoperit la frontiera României. Povestea șoferului nu i-a convins pe polițiști

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în posesia unui cetăţean din Republica Moldova, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 03 mai 2022, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, cetăţeanul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia, având imprimată fotografia şi numele persoanei în cauză.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Citeste si. Autoturism Daica, furat din Germania, descoperit în vama Giurgiu. Șoferul s-a ales cu dosar penal 

Totodată în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu este titular de permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul pe care îl deţine este fals, afirmând că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în Polonia iar la finalul cursurilor instructorul i-a înmânat permisul, plătind suma de 1.600 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, la fârșitul lunii aprilie, poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au găsit 31 de cetăţeni din Pakistan, India și Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un TIR încărcat cu frigidere.

 

Zeci de migranți, ascunşi într-un TIR încărcat cu frigidere, descoperiți în vama Nădlac 

 

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat, pe 28 aprilie, pentru efectuarea formalităţilor, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui TIR. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o firmă din Italia.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, 31 de cetățeni străini. Aceştia au fost duși la sediul poliției, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, India și Pakistan, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii fac în acest caz cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel