Autoturism Dacia furat din Germania, descoperit în vama Giurgiu. Șoferul s-a ales cu dosar penal

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Autoturism Daica, furat din Germania, descoperit în vama Giurgiu. Șoferul s-a ales cu dosar penal
Autoturism Daica, furat din Germania, descoperit în vama Giurgiu. Șoferul s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca Dacia model Lodgy ce figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile germane. 

La data de 03.05.2022, în jurul orei 19.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, conducând o autoutilitară marca FORD model TRANZIT, pe a cărei platformă era transportat un autoturism marca DACIA, model LODGY, an de fabricaţie 2014.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul sus-menţionat se afla în atenția autorităților din Germania, figurând ca bun căutat pentru confiscare.

Citeste si.  Mercedes cumpărat în leasing din Germania, depistat la frontieră în România la o zi după ce a fost semnalat FURAT. „N-am putut plăti ratele”

Şoferul autoutilitarei a declarat poliţiştilor că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul respectiv se afla în litigiu, acesta intenţiona să îl transporte în Bulgaria pentru reparații, după care ar fi urmat să ajungă în Germania, pentru a fi predat proprietarului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire la infracțiunea de furt”, iar autoturismul, în valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

 

Automobil, oprit la frontieră. Șoferul care ascunsese o comoară în pereții mașinii a rămas pieton

 


Un bărbat a fost reținut de poliția de frontieră, după ce a încercat să intre în România din Moldova cu mii de pachete de țigări, ascunse în pereții din spatele automobilului.

 
Potrivit Serviciului Vamal al Republicii Moldova, un bărbat, de 29 de ani, a încercat să treacă frontiera pe la postul vamal Cahul, la volanul unui automobil Volvo.

În pereții din spatele automobilului, șoferul ascunsese 1.850 de pachete de țigări, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Țigările urmau să ajungă în Germania. 

Deoarece șoferul nu a declarat nimic vameșilor, țigările au fost confiscate, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor. Bărbatul intenționa să vândă țigările pe piața neagră din Uniunea Europeană. 

Conform prevederilor articolului 4397 Cod Contravențional al Republicii Moldova, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel