Evelin Banev - „Brendo“, periculos traficant de cocaină în România, Italia și Bulgaria, arestat în Ucraina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bulgarii l-au arestat în Ucraina pe Evelin Banev, un periculos traficant de cocaină. Evelin Baven a comis fapte penale în Bulgaria, România şi în Italia.

Bulgarii au anunţat că l-au capturat pe Evelin Banev, zis „Brendo”, în vârstă de 56 de ani.

Banev, unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de droguri din Europa, a fost reţinut la 7 septembrie "în regiunea Kiev", a indicat Parchetul din Sofia într-un comunicat, adăugând că urmează cererea de extrădare a acestuia din Ucraina.

Bulgarul este urmărit din 2018, inclusiv de România. În România a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare, pentru că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul României peste 51 kg de cocaină. Dar nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa, profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a instanţei din Bulgaria.

În 2013, fostul luptător a fost condamnat în Bulgaria la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la o reţea de spălare a banilor. Pedeapsa i-a fost în cele din urmă redusă la şase ani de către Curtea Supremă în 2018.

Pe de altă parte, "Brendo" a fost condamnat, în 2017, la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost găsit vinovat de importul a 40 de tone de cocaină din America Latină în numele temutei mafii calabreze, 'Ndrangheta, între 2004 şi 2007, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel