Percheziții DNA într-un dosar privind certificate de vaccinare false. Peste 2.000 de documente, contrafăcute la centrul de la Vama Petea (surse)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
 Patru persoane reţinute în dosarul privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID
Patru persoane reţinute în dosarul privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID

Mai multe percheziţii au loc, marți, în județele Bihor și Satu Mare. Procurorii au descins la 13 adrese într-un nou caz de vaccinare la chiuvetă. Ar fi fost emise peste 2.000 de certificate false, cele mai multe la centrul de la Vama Petea

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Oradea fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid, anunță DNA.

Se fac percheziții domiciliare în 13 locații, situate în județele Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Conform unor surse din anchetă, instituția vizată este un centru de vaccinare din Vama Petea. Este vorba despre emiterea a peste 2.000 de certificate false, potrivit Mediafax.

Cercetările, a mai precizat Direcția, sunt într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârşirea anul acesta a unor infracţiuni de corupție și fals de către funcționari publici, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Peste 2.000 de certificate verzi, contrafăcute la vamă

 

„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se mai arată în comunicatul DNA.

Surse citate de B1 tv afirmă că instituția publică la care face referire DNA ar fi Vama Petea, acolo unde a fost organizat un centru de vaccinare anticoronavirus.

Aici ar fi fost emise peste 2.000 de certificate de vaccinare false, iar unii dintre beneficiari ar fi ajuns apoi la spital din cauza COVID și au fost nevoiți să admită că, de fapt, nu s-au vaccinat.

Mai multe anchete legate de emiterea unor certificate false sunt în curs de desfășurare. De altfel, recent, autoritățile din Grecia au anunțat că analizează certificatele rezidenților emise în Bulgaria și România, din cauza suspiciunilor că acestea ar fi falsificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel