Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu, aprobată de Camera Deputaților

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, joi, raport favorabil cererii DNA de încuviinţare a efectuării unei percheziţii informatice în cazul deputatul Gheorghe Adrian Miuţescu, suspect de săvârşirea a opt infracţiuni. 

"Cu unanimitate de voturi, Comisia juridică a hotărât să dea un raport favorabil cererii de încuviinţare a percheziţiei informatice în ceea ce-l priveşte pe domnul deputat. Noi nu suntem organ de urmărire penală, trebuie să-şi spună cuvântul justiţia şi nu noi, în calitate de Comisie juridică", a declarat Laura Vicol, preşedintele comisiei.

Raportul Comisiei juridice urmează să fie dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor.

Pe 24 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea pentru efectuarea unei percheziţii informatice în dosarul în care este vizat deputatul Gheorghe Adrian Miuţescu, suspect de săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

"Procurorul-şef al DNA a transmis procurorului general al PICCJ referatul şi dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Piteşti, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor (...) încuviinţarea percheziţiei informatice", preciza DNA într-un comunicat de presă.

Pe 12 noiembrie, DNA Piteşti a anunţat că preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, este urmărit penal într-un dosar privind fapte de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel