Pensiile românilor din străinătate. Violeta Alexandru: "Am mai făcut un pas. Se știa de ani de zile"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Violeta Alexandru anunță că a mai făcut un pas important spre rezolvarea situației pensiilor pentru românii care au lucrat sau lucrează încă în străinătate. 

Ministrul Muncii spune că a identificat problemele care generează întârzieri mari la calcularea pensiilor pentru românii care au lucrat în străinătate.

"Un lanț întreg de probleme generează întârzieri de 1 an, 2 și chiar 3 în stabilirea dreptului la pensie pentru românii care lucrează (și) în străinătate. Personalul din casele de pensii se implică dar se lucrează rudimentar, se comunică dificil cu omologii din străinătate, din țările în care muncesc românii noștri. Cu toate acestea, depășim curând etapa: nu se poate. Se pot recupera întârzierile!

Am mai făcut un pas, invitându-l pe Excelența Sa, domnul Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România la o discuție axată pe soluții de rezolvare. Am discutat pe cazuri concrete; vor fi contactate autoritățile italiene. Eu știu ce trebuie făcut aici, în România. Sunt probleme despre care se știa de ani de zile, doar cine nu a vrut să le vadă nu le-a văzut.

Urmăresc efectele acestei discuții cu Excelența Sa și mă pregătesc, funcție de evoluția lucrurilor, pentru următoarea acțiune prin care să ajut la recuperarea acestor întârzieri.

Urmează să mă ocup de situația românilor din Spania," este mesajul Violetei Alexandru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel