Pedeapsă exemplară în Italia pentru cei care aruncă gunoiul la întâmplare: Primăria le confiscă autoturismele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Confiscarea mașinilor pentru cei care lasă gunoaie pe stradă este planul primarului din Santa Croce Camerina (Sicilia), Italia, exasperat de munții de gunoaie pe care cetățenii îi lasă în urma lor. Printr-o hotărâre de consiliu, primul cetățean al municipiului Ragusa a dispus sechestrarea mașinilor și confiscarea în cazul neplății amenzii.

Gunoaiele sunt o problemă în sudul Italiei de ani de zile. Sicilia înregistrează cifre alarmante de creștere. Deșeurile abandonate reprezintă atât gunoi menajer, cât și materiale voluminoase de toate tipurile.

Pedeapsă exemplară în Italia pentru cei care aruncă gunoiul la întâmplare: Primăria le confiscă autoturismele

 

În Santa Croce Camerina, în regiunea Ragusa, administrația municipală a adoptat o măsură drastică împotriva celor care abandonează deșeuri pe străzi.

Primarul Peppe Dimartino a semnat o măsură prin care se dispune confiscarea preventivă a vehiculelor folosite pentru abandonarea deșeurilor.

"Amenda nu este suficientă și, printre altele, de multe ori nici nu este imediat aplicabilă. În schimb, considerăm că efectul disuasiv al acestui tip de ordonanță este mult mai mare. Din acest motiv, după ce am analizat ceea ce a fost adoptat recent de alte municipalități, am aprobat o hotărâre de consiliu care prevede confiscarea preventivă a vehiculelor utilizate pentru abandonarea deșeurilor, precum și confiscarea ulterioară în cazurile în care amenda respectivă nu a fost plătită la data scadentă. Odată confiscate, bunurile vor fi înstrăinate, atribuite sau transferate către entități publice, în conformitate cu reglementările în vigoare", a explicat primarul, potrivit repubblica.it.

Vezi mai departe

 

Italia. Muncitor român, găsit fără viață, printre gunoaie. Carabinierii au deschis o anchetă

 

Trupul neînsuflețit al unui român, în vârstă de 50 de ani, care lucra în agricultură, a fost găsit ieri după-amiază în gara din Scanzano Jonico, provincia Matera, regiunea Basilicata din Italia.

Bărbatul a fost găsit în locuința improvizată pe care o folosea de aproximativ două săptămâni, printre gunoaie. La fața locului au intervenit agenții Poliției de Stat Policoro, medicii și medicul legist care va trebui să constate cauza morții.

Cea mai probabilă ipoteză este aceea a unui deces din cauze naturale.

S-a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate de ce a murit muncitorul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel