Italia. Muncitor român, găsit fără viață, printre gunoaie. Carabinierii au deschis o anchetă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Muncitor român, găsit fără viață printre gunoaie. Carabinierii au deschis o anchetă. FOTO: captură sassilive.it
Italia. Muncitor român, găsit fără viață printre gunoaie. Carabinierii au deschis o anchetă. FOTO: captură sassilive.it

Trupul neînsuflețit al unui român, în vârstă de 50 de ani, care lucra în agricultură, a fost găsit ieri după-amiază în gara din Scanzano Jonico, provincia Matera, regiunea Basilicata din Italia.

Bărbatul a fost găsit în locuința improvizată pe care o folosea de aproximativ două săptămâni, printre gunoaie. La fața locului au intervenit agenții Poliției de Stat Policoro, medicii și medicul legist care va trebui să constate cauza morții.

Cea mai probabilă ipoteză este aceea a unui deces din cauze naturale.

S-a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate de ce a murit muncitorul român.

 

Vezi și 

 

Italia. Accident de muncă mortal pentru un român, pe un șantier de construcții

 

Un român a murit la locul de muncă, pe un șantier din Arquata del Tronto, Italia, în urma unui accident cauzat de cutremur. Condițiile de pe șantier nu erau sigure.

Un mort și un rănit - este bilanțul tragic al unui accident de muncă în Arquata. Accidentul de muncă a avut loc pe un șantier de construcții după cutremur, unde se lucra la plasele de susținere a unor ziduri de piatră de-a lungul drumului provincial Colle d'Arquata.

Un tânăr muncitor român a căzut de la o înălțime considerabilă în apropiere de Colle d'Arquata, în această dimineață, în jurul orei 8.00, iar starea sa a fost critică de la început. Pe baza unui apel al colegilor la serviciile de urgență 118 din Ascoli, ambulanța a plecat cu sirenele în funcțiune, în timp ce elicopterul din Ancona a decolat. Icaro a survolat locul accidentului, coborând cu troliul doi operatori care au încercat toate manevrele de resuscitare.Sosirea în timp util a personalului medical nu a împiedicat, din păcate, ce era mai rău. Autoritățile s-au deplasat la fața locului pentru investigațiile necesare și pentru urmărirea cazului.

"Un accident mortal a avut loc astăzi în Arquata del Tronto pe un șantier de construcție pentru securizarea unui drum, care este, de asemenea, necesar pentru reconstrucția unui număr de locuințe afectate de cutremur. Tragedia este o reamintire evidentă a necesității de a garanta și de a menține cele mai înalte standarde de siguranță la locul de muncă", declară Giovanni Legnini, fostul vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii din Italia pentru presa italiană.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel