Pavel Coruț a murit. Scriitorul avea 72 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pavel Coruț
Pavel Coruț

Pavel Coruț a murit în această dimineață de joi, 28 octombrie. Scriitorul împlinise 72 de ani în luna iunie. Cauzele decesului nu se cunosc, momentan.

Anunțul decesului scriitorului a fost făcut pe Facebook de jurnalistul Iulian Cătălin Chelaru și de Cătălin-Ioan Berenghi, fost luptător în Legiunea Străină, informează presa centrală.

„În această dimineață a trecut in neființă Marele Om , Ofițer , Patriot și Scriitor Pavel Corutz !”, a scris Iulian Cătălin Chelaru.

Născut pe 17 iunie 1949, în comuna Glăvăneștii Vechi, județul Iași, Pavel Coruț a fost ofițer de informații și contrainformații român, colonel al serviciului de contrainformații militare a Armatei Române până în februarie 1990, când a fost trecut în rezervă de către Nicolae Militaru, ministrul apărării naționale a României de atunci.

Pavel Coruț a debutat în viața civilă ca jurnalist, în 1990, semnând la început sub pseudonimul de Paul Cernescu (nume atribuit ulterior unui personaj fictiv din seria Octogonul) și apoi ca scriitor, în 1992, publicând de atunci peste 170 de cărți, romane de ficțiune, de non-ficțiune, de dragoste, motivaționale și de poezii, potrivit Wikipedia.

Pavel Coruț a murit

 

Cărțile scrise au fost publicate cu greu și cu multă neîncredere la început, dar mai apoi au fost publicate în mai multe ediții însumând câteva milioane de exemplare. Totalul cărților publicate de Pavel Coruț a depășit cifra de 4 milioane de exemplare până în 2006, conform spuselor autorului.

Ficțiunea speculativă, istoria, metodele de autoeducare, psihologie aplicată, versurile, cultul strămoșilor, misterele lumii în care trăim, serviciile secrete sunt doar câteva din cuvintele cheie în jurul cărora gravitează opera scriitorului.

Pavel Coruț a fost fondator al Partidului Vieții Românești (PVR). Imnul partidului era Inima românului, cu versurile scrise de Pavel Coruț și interpretate de Daniel Avram. În martie 2000, Partidul Vieții Românești este înregistrat la Tribunalul București. La alegerile din noiembrie 2000, PVR, într-un clasament al tuturor celor 71 de partide existente în acel moment, ocupa locul 16. În 2000, conducerea partidului refuza să intre în parlament pe listele PRM. În 26 octombrie 2002 în cadrul forului de conducere al partidului Sfatul Național este propusă dizolvarea partidului de către fondatorul acestuia Pavel Coruț.

„Trăiesc într-un sat din județul Ilfov, din anul 2005. Nu am simpatii, nici antipatii politice. Nu mai cred că națiunea noastră va fi salvată de politicieni, ci de liber întreprinzători. Sunt liber cugetător. Cred numai în Dumnezeu și fac semnul sfânt al străbunilor noștri-crucea. Sunt pus la index ca naționalist și rasist, din cauza mai multor scrieri și emisiuni televizate”, scria, în 2016, Pavel Coruț pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel