Patru români „plasau” tinere pentru prostituție în Germania sau Anglia. Bătute și amenințate dacă nu se ridicau la nivelul așteptărilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Procurorii DIICOT au reţinut patru membri ai unei grupări de proxeneţi, acuzaţi că recrutau fete prin metoda 'loverboy', după care le plasau în vederea practicării prostituţiei pe teritoriul mai multor state europene.

Cei patru membri ai acestei grupări sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranţi, influenţarea declaraţiilor, şantaj, trafic de persoane în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

Conform unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2012, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracţional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveţia şi Turcia legături infracţionale cu diverse persoane, pe care le foloseşte în vederea realizării scopului infracţional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă şi spălarea banilor.

Astfel, liderul grupării împreună cu ceilalţi membri au recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda 'loverboy', pentru a le plasa în vederea practicării prostituţiei pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracţionale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obţinerii de sume mari de bani.

 

Liderul grupării recurgea la agresiuni fizice



Liderul grupării le inducea fetelor ideea că doar prin practicarea prostituţiei pot obţine sume de mari de bani într-un timp scurt.

În cazul în care fetele nu se ridicau la nivelul aşteptărilor sale, liderul grupării recurgea la agresiuni fizice sub diverse pretexte, în vederea producerii unei stări de temere, lăsându-le de înţeles că este intangibil, deoarece dispune de sume importante de bani cu care poate corupe organele de cercetare penală.

Cei patru inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel