Patru români au șocat Anglia: au JEFUIT zeci de biserici și au provocat pagube de 2 milioane de lire sterline

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: Daily Mail
Sursa foto: Daily Mail

Patru români au fost condamnați la închisoare în Anglia, după ce au jefuit zeci de biserici.  

Patru români din Anglia care au jefuit zeci de biserici din Lincolnshire, Somerset, Cambridgeshire, Yorkshire, Dorset, Wiltshire, Suffolk, Leicestershire şi Derbyshire, au fost condamnați la ani grei de închisoare.

Banda specializată pe furturile din lăcașuri de cult a acționat în perioada mai 2018 - martie 2020. Potrivit publicației Daily Mail, trei dintre ei au fost prinși în luna martie, în timp ce al patrulea a fost prins în iulie. 

Anchetatorii au făcut publică și identitatea celor patru. Este vorba de Paul Buică (25 de ani), Laurenţiu Sucea (38 de ani), Constantin Motescu (32 de ani) și Mihai Birţu (24 de ani). 

Românii au cauzat un prejudiciu de peste 2 milioane de lire sterline

 

Potrivit datelor prezentate în instanță, pe lângă bunurile furate, românii au provocat şi pagube substanţiale prin spargerea de geamuri sau uşi şi prin distrugerea altor bunuri, astfel că prejudiciul înregistrat în acest caz se ridică la peste două milioane de lire sterline.

De exemplu, la o biserică din Gamlingay, Cambridgeshire, pagubele provocate se ridică la peste 100.000 de lire sterline, după ce acoperișul a fost grav avariat.

Aduși în fața judecătorului, românii şi-au recunoscut faptele. Moțescu a admis participarea la 23 de furturi, Buică la 16, Birţu la 14 şi Sucea la 13.

Motescu şi Sucea au fost condamnaţi la câte şase ani şi jumătate de închisoare, Buică a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Birţu la trei ani şi şapte luni de închisoare, mai arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel