Patru români au primit şansă nouă la viaţă. Familia unei paciente, în moarte cerebrală, i-a donat organele

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția Națională de Transplant - ANT a anunțat că patru vieți au fost salvate recent, prin gestul nobil al unei familii și profesionalismul echipelor medicale implicate în activitatea de transplant.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureş Mureș a avut loc a treia prelevare de organe din acest an de la o pacientă aflată în moarte cerebrală, se arată pe o rețea socială.  Familia pacientei a fost de acord cu donarea de organe, potrivit ANT. Astfel, prin acest gest nobil, patru români au primit şansa la o nouă viaţă prin transplant de ficat, rinichi şi plămâni şi mai mulţi oameni vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi.

Echipa de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, formată din Dr. Mihai Morariu, kdp, și As. Dorin Boca, coordonator transplant, alături de coordonatorul regional, Dr. Oana Pitea, a făcut ca transplantul românesc să pună capăt suferinței altor pacienți aflați pe listele de așteptare, scrie  viata-medicala.ro.

Totodată, scriu reprezentanții ANT, efortul celor de mai sus a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Darina Barzan, Dr. Gheorghe Potlog, as. Marian Păun) pentru ficat, ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Andrei Tomuța, Dr. Doria Corb, Dr. Serghei Dragan) pentru rinichi, ale Spitalului Clinic “Sf. Maria” Bucureşti (Dr.Dragoș Chiriță, Dr. Popescu Vlad, Dr. Alexandru Martiniuc, As. Roxana Rusu) și de echipa Băncii de Ţeust Colentina (Dr. Andrei Nica, Dr. Alexandru Teodoriu, Dr. Păun Ștefan, Dr. Răzvan Stoica). Împreună, toţi aceşti profesionişti au format o echipă, iar drumul de la donator la primitor a fost parcurs fără probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel