O tânără româncă, aflată în moarte cerebrală, a salvat mai multe vieți. Familia pacientei i-a donat organele

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O echipă medicală multidisciplinară a UPU SMURD Bucureşti a efectuat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş o operaţie de prelevare de organe de la o pacientă de 28 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Coordonatorul regional de transplant din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Oana Pitea, a precizat că organele prelevate - plămâni, ficat, rinichi, os şi tendon urmează să fie transplantate unor pacienţi aflaţi în spitale din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

O aeronavă de tip Spartan a efectuat azi misiunea umanitară pe ruta Bucureşti - Târgu-Mureş, transportând echipa medicală multidisciplinară formată din 12 cadre medicale, scrie  radiomures.ro.

"Astăzi a avut loc o prelevare multiorgan în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș de la o pacientă de 28 de ani aflată în moarte cerebrală și dorim să aducem mulțumiri familiei pe această cale. O aeronavă de tip Spartan a efectuat azi Misiunea Umanitară pe ruta București-Târgu Mureș transportând echipa medicală multidisciplinară formată din 12 cadre medicală. S-au prelevat plămâni, ficat, rinichi, os și tendon. Plămânii vor fi transplantați în cursul zilei de azi la București, la fel și ficatul. Partea de os tendon va merge tot la București iar rinichii la Cluj Napoca", a declarat coordonatorul regional de transplant din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Dr. Oana Pitea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel