Patru români arestați în Italia, după ce au furat produse de 6.000 de euro din magazinele Eurospin

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Patru români au fost arestați în Italia, după ce au furat marfă de 6.000 de euro din mai multe magazine Eurospin din Puglia. 

Patru hoți români au fost reținuți de polițiștii italieni, după ce au dat "lovitura" la un supermarket Eurospin din Lecce. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de joi, 28 aprilie, atunci când ofițerii din cadrul Direcției de Poliție din Lecce au intervenit pentru arestarea celor patru.

Potrivit publicației La Gazzetta del Mezzogiorno, furtul avusese loc cu câteva minute mai devreme în supermarketul Eurospin situat în Viale Rossini, la colțul cu Via Cicolella. Personalul de securitate a observat doi bărbați și două femei care treceau rapid pe lângă casele de marcat.

Agenții au sunat imediat la "113” și i-au urmărit.

Românii au fugit cu mașina, însă au fost prinși

 

Între timp, cei patru s-au urcat într-un Ford Focus gri și au demarat în trombă. Aceștia au fost urmăriți de agentul de pază, care a rămas în contact permanent cu Centrul Operativ al Poliției, informându-i despre poziția lor. Echipajele poliției au ajuns la vehiculul indicat pe Via Torre del Parco și l-au oprit în centrul orașului, pe Via Cavallotti.

Cei patru ocupanți ai mașinii, doi bărbați și două femei de naționalitate română, care locuiesc în Reggio Calabria, au fost percheziționați. Unul dintre cei doi bărbați avea numeroase bucăți de brânză ascunse în maioul pe care îl purta.

În portbagajul autoturismului Ford Focus, înmatriculat pe numele șoferului, au fost descoperite pungi mari cu produse alimentare, mai exact numeroase pachete de brânzeturi de specialitate (grana padano DOP și parmigiano reggiano DOP), somon norvegian, brânză cacioricotta, borcane de anșoa și macrou, felii de prosciutto crudo, brânză provola și alte articole.

În total, românii au reușit să fure 664 de articole în valoare de aproximativ 6.000 de euro. Bunurile erau probabil destinate revânzării pe piața neagră.

Toate cele patru persoane mai fuseseră condamnate anterior pentru infracțiuni similare. Bunurile confiscate au fost furate din mai multe magazine Eurospin din Puglia.

Autoturismul folosit și patru telefoane mobile au fost confiscate, în timp ce bunurile furate au fost returnate managerului zonal al Eurospin.

Cei patru suspecți arestați au fost duși la închisoarea Borgo San Nicola și puși la dispoziția autorității judiciare competente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel