Patru catolici, executaţi în Burkina Faso. Erau în timpul unei procesiuni religioase

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Patru catolici care purtau o statuie a Fecioarei Maria într-o procesiune în Regiunea Centru-Nord din Burkina Faso au fost asasinaţi luni de bărbaţi înarmaţi în această zonă lovită frecvent de terorismul jihadist, a informat Agenţia de Informaţii din Burkina (AIB), preluată de EFE.

Grupul de credincioşi se întorcea în localitatea Singa, în provincia Bam, din satul vecin Kayon, situat la circa zece kilometri, când a fost oprit de oameni înarmaţi, a indicat AIB, citând ca surse locuitori din zonă.

Atacatorii i-au lăsat să plece pe copiii care luau parte la procesiune, au executat patru adulţi şi au distrus statuia Fecioarei Maria, potrivit aceloraşi surse.

Acest incident s-a produs la o zi după ce şase persoane au fost ucise într-un alt atac armat asupra unei biserici catolice în localitatea Dablo, în apropiere de regiunea Sahel şi tot în nordul ţării, zona cea mai afectată de terorismul jihadist din 2015.

 

Atacaţi în timpul unei procesiuni religioase

 

Intensificarea terorismului în Burkina Faso a început în aprilie 2015, când membri ai unei grupări afiliate reţelei Al Qaida au răpit un agent de securitate român la o mină de mangan din Tambao, în nordul ţării, care este în continuare dispărut, mai scrie EFE.

De atunci, numărul atacurilor atribuite grupării locale Ansar ul Islam, coaliţiei jihadiste din Sahel, Grupului de susţinere a islamului şi musulmanilor (GSIM) şi organizaţiei Stat Islamic al Marii Sahara (EIGS) a fost unul în creştere.

Regiunea Sahel, din nord, frontalieră cu Mali şi Niger, este cea mai afectată de nesiguranţa crescută, fiind în mod regulat locul unor atacuri armate sau al unor răpiri.

De la jumătatea anului trecut, situaţia s-a degradat de asemenea şi în estul ţării.

Burkina Faso este una din cele cinci ţări din cadrul forţei transfrontaliere comune G5 Sahel, alături de Mali, Mauritania, Niger şi Ciad, cu obiectivul combaterii terorismului jihadist în regiune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel