Patru cărți de identitate românești false, ascunse în bagajele unor pasageri. Bărbații intenționau să ajungă în vestul Europei
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest a Republicii Moldova efectuează cercetări după ce în bagajele a patru bărbați au fost găsite câte o carte de identitate românească, toate cu semne vizibile de falsificare. Incidentele au fost consemnate la data de 8 și 9 septembrie , în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare în România.
Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, s-au prezentat la controlul de frontieră la intervale de câteva ore unul de altul. Aceștia erau pasageri ale unor curse spre Europa. Astfel, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare. În rezultatul acestora, în bagajele celor patru au fost depistate cele patru cărți de identitate cu însemnele autorității competente din România, transmite Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.
După primele verificări cu tehnica specială din dotare s-a observat că acestea nu corespundeau unui act autentic. La audieri, doar doi, dintre cei patru, au recunoscut că și-au făcut actele prin intermediari pentru a se putea angaja mai ușor la muncă în străinătate. Pe numele celor patru moldoveni au fost întocmite procese verbale de constatare. Actele au fost transmise către laboratorul criminalistic, din cadrul IGPF, pentru stabilirea legalității. Ulterior, urmează să se stabilească încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Patronii din Germania vor să lase muncitorii români sub salariul minim: "N-ar mai fi rentabil"
Bogdan Bolojan /
25 iun 2025, 10:44
Germania se confruntă din nou cu tensiuni în sectorul agricol, iar în centrul dezbaterii se află miile de muncitori sezonieri, dintre care un număr semnificativ provin din România. În contextul unei posibile creșteri a salariului minim la 15 euro pe oră, Asociația Fermierilor Germani cere scutirea lucrătorilor sezonieri de la plata acestui salariu minim, argumentând că agricultura riscă să devină neprofitabilă, iar multe ferme ar putea fi închise. Aceșția ar urma să primească cu 20% mai puțini bani decât oricare alt angajat din Germania.