Patriarhul Daniel, mesaj de Paște pentru români: "Să nu-i uităm pe frații noștri plecați printre străini"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Mesajul de Paște al Patriarhului Daniel pentru românii de pretutindeni. 

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în care vorbeşte despre Învierea Domnului "temelia şi începutul Învierii tuturor oamenilor". Totodată, Patriarhul îi îndeamnă pe români să nu uite de frații lor aflați printre străini.

"Sărbătoarea Învierii Domnului sau sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra Iadului şi asupra morţii. Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească, trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viaţă nouă, cerească, veşnică. Învierea lui Hristos este temelia şi începutul Învierii tuturor oamenilor, la începutul veacurilor.

Sărbătoarea Sfintelor Paşti este o sărbătoare a luminii, adică a sensului ultim al vieţii omului şi al universului, întrucât omul nu a fost făcut pentru a rămâne în mormânt, ci pentru a urca la cer.

Întrucât sărbătoarea Sfintelor Paşti este şi sărbătoarea păcii şi a bucuriei, ea ne cheamă să aducem oamenilor aflaţi în nevoi pace şi bucurie, prin cuvinte frumoase şi prin fapte bune. Totodată să nu uităm pe fraţii noştri români aflaţi printre străini. Cu prilejul Sărbătorii Sfintelor Paşti, vă dorim tuturor pace şi bucurie, sănătate şi mântuire împreună cu salutul pascal: Hristos a Înviat", a transmis Patriarhul Daniel.

Vezi și: Iohannis, mesaj pentru români cu ocazia Sărbătorilor Pascale | VIDEO

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel