Patriarhia Română se delimitează de răspunsul lui ÎPS Teodosie pentru un român din Anglia: „E păcat să mergi la o biserică catolică“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, crede că, pentru un ortodox, e mare păcat să se roage într-o biserică catolică. Reprezentanții bisericii catolice îi reproșează, spunând că de nenumarăte ori ortodocșii au fost ajutați de catolici inclusiv cu biserici sau spații pentru rugăciune. Și Patriarhia Română se delimitează de declarația ierarhului.

Răspunul dat de Arhiepiscopul Tomisului într-o emisiune a postului de radio Dobrogea Live a stârnit indignare în rândul catolicilor.  După valul de reacții stârnit, reprezentanții Arhiepiscopiei din Constanța au încercat să explice afirmațiile făcute de Înaltpreasfințitul Teodosie.

"Dânsul s-a referit la ceea ce spun canoanele ortodoxe şi o decizie a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi anume că nu poate fi posibilă comuniune de rugăciune şi comuniunea euharistică cu cei de alte confesiuni. Din păcate avem de a face cu o gravă şi neînţeleaptă neînţelegere", a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pr. Eugen Tănăsescu.

O replică fermă a venit însă direct de la Patriarhia Română. "Rugaciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură", a transmis public purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, din nou în opoziție față de ideile exprimate de înaltul ierarh de la Constanța.

Citeste si: „Sunt ortodox. Pot merge la o biserică catolică?“ IPS Teodosie, răspuns șocant pentru un român din Anglia - VIDEO

Unii cercetători din mediul ortodox consideră ca afirmația Inalpreasfințitului Teodosie este nepotrivită dacă ținem seama de ajutorul pe care Biserica Catolică l-a dat comunităților ortodoxe românești din diaspora. Numai în Italia, Biserica Catolică a pus la dispoziția parohiilor ortodoxe românești nu mai puțin de 306 biserici sau spaţii pentru ca acestea să îşi poată desfăşura activitatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel