Pasagerii avionului Alaska Airlines cer despăgubiri de 2.243.657.220 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pasagerii avionului Alaska Airlines cer despăgubiri de 2.243.657.220 de euro / Sursa foto -pexeles.com
Pasagerii avionului Alaska Airlines cer despăgubiri de 2.243.657.220 de euro / Sursa foto -pexeles.com

Un pasager care a trăit un moment de groază pe un zbor al Alaska Airlines, când a fost aproape aspirat din avion în urma unui incident de decompresiune, se numără printre cei care au intentat procese împotriva Boeing și Alaska Airlines, cerând despăgubiri de 918.000.000 de lire sterline (2.243.657.220 de euro).

 

 

În luna ianuarie, un Boeing 737 Max 9 al Alaska Airlines a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce o parte din avion și un geam au fost aruncate în aer la scurt timp după decolare. Pasagerul, Cuong Tran, care se afla la bord, a trăit un adevărat coșmar când un dop care acoperea o ușă de ieșire nefolosită a explodat, cauzând o decompresiune rapidă și creând o breșă în fuselaj.

Cuong Tran, care se afla pe un scaun de la fereastră în spatele ușii, a fost aproape aspirat în afara avionului, iar întreaga experiență a fost incredibil de traumatizantă. Cu toate acestea, el a fost salvat de centura de siguranță, dar a pierdut telefonul și a suferit alte pagube.

 

33 de persoane au cerut despăgubiri 

 

Tran este unul dintre cei 33 de pasageri care au intentat procese împotriva Alaska Airlines, Boeing și furnizorului său, Spirit Aerosystems. Acțiunile în justiție cer despăgubiri totale de 918.000.000 de lire sterline (2.243.657.220 de euro), în timp ce unele procese solicită daune de până la 1 miliard de dolari.

Alături de Tran, alți pasageri au relatat că au fost loviți de resturi zburătoare, iar unii au suferit leziuni precum lovituri de bici. Unii susțin că măștile de oxigen nu au funcționat corespunzător în timpul incidentului.

Avocații care îi reprezintă pe pasageri susțin că acest incident arată neglijența și indiferența companiilor aeriene față de siguranța și bunăstarea pasagerilor lor. Atât Boeing, cât și Alaska Airlines au negat răspunderea pentru presupusele daune, susținând că produsele lor au fost utilizate în mod necorespunzător sau întreținute necorespunzător de către alte entități.

În timp ce procesul continuă, întrebările cu privire la siguranța și responsabilitatea în industria aviatică rămân în centrul atenției, iar verdictul final va fi așteptat cu interes de către comunitatea călătorilor aerieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel