Parlamentul votează azi 7 candidați pentru Curtea de Conturi și Autoritatea de Audit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
sedinta_parlament
sedinta_parlament

Şapte candidaţi pentru Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit urmează să fie votaţi, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit Agerpres.

Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget-finanţe au dat luni aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sârbu - pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi Niculae Bădălău (PSD) - pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Au mai primit avizul parlamentarilor comisiilor de buget; pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi: Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor - Attila, Adrian Popa. Au existat 16 dosare retrase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel