Parlamentul European a adoptat rezoluția pentru restituirea Tezaurului României

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Parlamentul European adoptă rezoluția pentru restituirea Tezaurului României
Parlamentul European adoptă rezoluția pentru restituirea Tezaurului României

Europarlamentarul Eugen Tomac aduce o veste triumfătoare: Parlamentul European a votat, joi, cu o largă majoritate de voturi, Rezoluția privind restituirea Tezaurului României sechestrat de Rusia. Acest vot reprezintă un succes uriaș pentru demersurile României în recuperarea patrimoniului său cultural și istoric.

Tomac afirmă că adoptarea acestei rezoluții marchează un moment istoric pentru țara noastră și pentru întreaga Europă.

"Succes uriaș în Parlamentul European! Rezoluția privind restituirea Tezaurului României sechestrat de Rusia a fost votată cu largă majoritate de voturi", a declarat Eugen Tomac, liderul PMP.

 

„Este o chestiune de demnitate naţională”

 

Această rezoluție, inițiată de Eugen Tomac, reprezintă primul document oficial european prin care se solicită Rusiei în mod explicit restituirea Tezaurului sechestrat ilegal. Pentru România, această problemă nu este doar una de ordin material, ci și una de demnitate națională.

”Rezoluţia pe care a iniţiat-o este primul document oficial european prin care solicităm Rusiei în mod explicit returnarea Tezaurului sechestrat ilegal. Este o chestiune de demnitate naţională. România nu poate si nu trebuie să accepte nimic mai puţin decât restituirea celor 91,5 tone de aur şi a întregului Tezaur cultural.”, precizează Eugen Tomac.

Eforturile lui Eugen Tomac în Parlamentul European și sprijinul susținut al colegilor săi europarlamentari au fost decisive în obținerea acestei victorii.

„Le mulţumesc colegilor mei din Parlamentul European pentru implicare şi susţinere. A însemnat mult. Mulţumesc, bineînţeles, Băncii Naţionale a României pentru întregul sprijin de-a lungul acestui drum la capătul căruia avem astăzi, în premieră, o Rezoluţie a Parlamentului European pe chestiunea Tezaurului României”, a adăugat liderul PMP.

 

„Vom aduce Tezaurul României acasă”

 

Totodată, Tomac reamintește că România nu este singură în acest demers, ci beneficiază de recunoaștere și sprijin european ferm. 

”Nu suntem singuri în acest demers. Avem recunoaştere şi sprijin european ferm. După votul istoric de astăzi, Comisia Europeană va fi alături de România şi împreună vom aduce Tezaurul României acasă.”, mai spune el.

"Important este să nu renunțăm!", conchide Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel