Huzur pe bani publici: Parlamentarii au cheltuit aproape 1 milion de euro pe deplasări în străinătate, în prima parte a mandatului

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Parlamentarii români au cheltuit aproape un milion de euro în acest mandat, doar pentru deplasările în străinătate.

Aleșii au participat la tot felul de evenimente cu titluri mai mult sau mai puțin pompoase în țări, din care s-au întors cu un schimb de experiență, dar și cu poze de vacanță, potrivit Știrile ProTV.

Nu mai puțin de șapte senatori au mers, de pildă, în Dubai, la un târg de turism, unde au stat șapte zile.

La sfârșitul anului trecut, șapte senatori de la PSD, PNL si UDMR au ales să stea cateva zile la temperaturi mai blânde. În Dubai, se ținea un târg de turism, unde și România avea un pavilion. Au mers acolo senatorii PNL Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu și Eugen Țapu Nazare, senatorii PSD Florian Bodog și Radu Oprea și senatorii UDMR Lorant Antal și Turos Lorand. Senatul a plătit aproape 70.000 de lei, pentru cazarea, transportul și diurna aleșilor. Senatorii spun că au avut zile încărcate și pline de discuții cu oficialii din Dubai.

Deputatul minorităților italiene, excursii în Panama și Guatemala

 

Destinații exotice a ales și deputatul minorităților italiene, Andi Grosaru. În septembrie anul trecut, acesta a mers în Panama, la un forum de securitate și intelligence, unde a stat șase zile care au costat 24.000 de lei, din bugetul Camerei Deputaților. În martie, a vizitat si Guatemala. Alte șase zile, alți 23.000 de lei. Deputatul spune că subiectele comune de interes au fost multe, dar marele avantaj este punerea la punct a relațiilor bilaterale.

În aprilie, fosta senatoare, actual judecător CCR, Iuliana Scântei, alături de deputatul PSD Ștefan Mușoiu și o consilieră din Parlament, au mers în Indonezia. Au stat acolo cinci-șase zile, care au costat bugetul Camerei Deputaților puțin peste 23.000 de lei. În informarea făcută către Parlament, spun că vizita în Indonezia a reprezentat tot un moment important pentru consolidarea relațiilor bilaterale.

În total, în prima jumătate a mandatului, aleșii s-au plimbat de aproape un milion de euro. Asta în condițiile în care, la finalul lui 2020 și începutul lui 2021 călătoriile erau restrictionate din cauza crizei sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel