Parlament: Grupurile parlamentare de prietenie cu Federaţia Rusă şi cu Republica Belarus au fost desfiinţate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, marţi, desfiinţarea Grupurilor parlamentare de prietenie cu Federaţia Rusă şi cu Republica Belarus.

Propunerea de desfiinţare a celor două grupuri de prietenie a fost făcută de Grupul Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI).

GRUI a informat Birourile permanente ale Parlamentului că grupurile parlamentare ale PSD şi AUR şi-au retras reprezentanţii din Grupul parlamentar de prietenie România - Federaţia Rusă şi a propus desfiinţarea acestui grup.

"În spiritul declaraţiei Parlamentului României privind situaţia din Ucraina, propunem Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor desfiinţarea Grupului de prietenie cu Federaţia Rusă manifestându-ne astfel, o dată în plus, solidaritatea cu poporul ucrainean, victimă a agresiunii militare ilegale, neprovocate şi nejustificate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei", se arată în adresa GRUI.

Şi Grupul de prietenie România - Republica Belarus a fost desfiinţat după ce PSD, PNL, USR şi UDMR şi-au retras membrii, dar şi ca urmare a adoptării la nivelul Uniunii Europene a unui pachet suplimentar de sancţiuni împotriva acestei ţări, ca urmare a sprijinului acordat Federaţiei Ruse "în organizarea agresiunii împotriva Ucrainei", potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel