Paris. Tabără ilegală de imigranți, EVACUATĂ complet

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de ordine din Paris au început joi să evacueze migranții stabiliți într-o tabără din nordul capitalei, care funcționa în mod ilegal, într-un demers prin care autoritățile încearcă să transmită mesajul combaterii fenomenului migratoriu practicat în afara legii, relatează agenția Reuters, citată de Mediafax. 

Conform comunicatului transmis de Poliție, cei aproximativ 200-300 de rezidenți ai taberei din zona nordică a Parisului Porte d'Aubervilliers, vor fi mutați către adăposturi special amenajate, sub controlul autorităților.

De la închiderea uneia dintre cele mai mari tabere de migranți din Calais, în 2016, numeroși refugiați s-au deplasat către regiunea capitalei, istalându-se în diferite amplasamente ce funcționau ilegal. Autoritățile s-au combătut în mod constant cu această formă ilegală de localizare a imigranților, reiterând opoziția statului față de fenomenul migratoriu ilegal.

La începutul acestei luni, președintele administrația Emmanuel Macron a făcut apel la eliberarea anumitor baze ce adăposteau extracomunitari, impunerea de cote pentru imigranții în căutarea unui loc de muncă și refuzarea îngrijirilor medicale acordate refugiaților proaspăt ajunși pe teritoriul francez, ca răspuns la preocupările cetățenilor față de efectele fenomenului migratoriu.

(w670)

sursa foto: francebleu / Twitter

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel