Părintele Ștefan din Italia, un om care ar trebui să fie pe prima pagină a ziarelor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Părintele Ieromonah Ștefan ne aduce multă bucurie în suflet când știm că mai există oameni atât de buni! În Italia se află poate cel mai îndrăgit preot român: Părintele Ieromonah Ștefan. A plecat din Vaslui și s-a oprit tocmai în localitatea Rignano Flaminio, lângă Roma.

Părintele Ieromonah Ștefan a pus bazele unei școli de vară. El a vrut să îi ajute pe românii care au copii. Când se termină anul școlar, majoritatea românilor muncesc, iar copiii sunt trimiși în țară sau rămân acasă, singuri. Din acest motiv, părintele a venit cu o idee extraordinară.

Întrebat cum a reușit să îi apropie pe copii de biserică într-o lume în pare parcă nimeni nu îi mai aduce pe calea credinței, Părintele Ieromonah Ștefan a zis: "Nu știu cum sunt în alte părți. Eu îi simt apropiați de biserică, depinde cum și cât ne implicăm. Au dat rezultate surprinzătoare, mai mult decât mă așteptam. Încă nu am reușit să publicăm toate icoanele pe care copilașii le-au pictat. Imaginați-vă că un copil de patru ani a pictat icoane! Fiecare a făcut cel puțin două lucrări. Au fost activități de-ale copilăriei, piese de teatru și altele. Copiii au fost foarte entuziasmați de ce le-am putut pregăti. Am găsit multe valori în rândul copiilor.

Au fost copii din tată român, mamă italiană care nu știau o boabă de română, doar 'bună seară', 'bună dimineața', nici măcar cuvintele elementare, de bază. Sunt copii care aici au învățat poezii în limba română, copii cu care, la ora actuală, comunicăm în limba română, chiar dacă nu înțeleg 100%. Nu se supără că le vorbim mai mult în românește decât în italiană". De precizat că icoanele au fost sfințite".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel