PĂRINȚII PROTESTEAZĂ. Buget ZERO, SILIȚI să iasă în stradă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Zeci de părinți şi persoane cu dizabilităţi, protestează, astăzi, în Timişoara, Alba Iulia şi Cluj-Napoca faţă de proiectul de buget care prevede ca autorităţile locale să susţină integral finanţarea asistenţei sociale. Manifestanţii cer şi înfiinţarea Fondului pentru Dizabilitate, informează Mediafax.

Timișoara


În Timişoara, zeci de oameni au stat în faţa Prefecturii Timiş având prinse de braţe banderole albe, iar apoi au depus un memoriu.

 

Alba Iulia


La Alba Iulia, mai mulţi părinţi cu copii cu dizabilităţi participă la protestul spontan în faţa Prefecturii Alba şi cer modificarea proiectului Legii Bugetului pe 2019 care prevede eliminarea alocării financiare de la bugetul central pentru plata serviciilor sociale.

Mitingul se desfăşoară sub sloganul „Nu negociem viaţa copiilor nostri şi a adulţilor cu dizabilităţi".

Citește și PROTEST de amploare anunțat mâine. PĂRINȚII ies în STRADĂ: „Nu negociem VIAȚA COPIILOR noștri"

Părinţii mai cer înfiinţarea Fondului pentru Dizabilitate, cu destinaţie fixă pentru programe de tranziţie şi protecţia specială a copilului şi a adultului cu dizabilităţi din instituţiile rezidenţiale.

Protestatarii poartă pancarte pe care e scris „Noi suntem românii nevăzuţi", „Nu negociem viaţa copiilor noştri şi a adulţilor cu handicap", „În stradă pentru persoanele cu dizabilităţi".

 

Cluj-Napoca


La Cluj-Napoca, un grup de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi şi adulţi cu dizabilităţi au protestat, vineri, în Piaţa Unirii, contestând proiectul bugetului pe anul 2019. Oamenii au cerut modificarea proiectului astfel încât indemnizaţiile să fie plătite de la bugetul central nu din cel al primăriilor.

Participanţii la protest s-au adunat, vineri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum „Noi suntem românii nevăzuţi", „#suntem mulţi", „Dizabilitatea la bugetul central", „Nu negociem viaţa copiilor noştri", „În stradă pentru cei vulnerabili".

Protestatarii au cerut, de asemenea, şi decontarea terapiilor pentru copii şi adulţi.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel