Papanași de post din cartofi, rețeta minune pentru a-i obține pufoși. Fă o porție dublă, vor dispărea imediat din farfurie!

Papanași de post din cartofi, rețeta minune pentru a-i obține pufoși. Fă o porție dublă, vor dispărea imediat din farfurie!
Papanași de post din cartofi, rețeta minune pentru a-i obține pufoși. Fă o porție dublă, vor dispărea imediat din farfurie!

Papanași de post din cartofi este o rețetă simplă și minunată care combină ingrediente din rețeta tradițională de papanași.

Papanașii există în toate colțurile României, iar acum te poți bucura de ei și în post, într-un mod inedit!

Citește și Secretul gogoşelelor aromate cu flori de salcâm, reţetă păstrată de la bunici

Ingrediente

Jumătate kg cartofi,

1 lingură margarină

2 linguri ulei,

4 linguri făină de grâu,

2 linguri zahăr,

coajă rasă de la o lămâie,

zahăr vanilat

ulei pentru prăjit.

Vezi și: Tort Lacrimile îngerilor: Rețeta pas cu pas a desertului divin, irezistibil

Papanași de post din cartofi - Mod de preparare

 

Curățați cartofii, spălați-i și fierbeți într-o oală cu apă și sare. După ce s-au fiert, scurgeți apa și pasați ca pentru un piure. Adăugați margarina și amestecați bine. Puneți deoparte pentru a se răci.

După ce s-a răcit puteți adăuga cele 2 linguri de ulei, făina, zahărul, coaja de lămâie rasă și zahărul vanilat. Amestecați bine pentru a se încorpora toate ingredientele. 

Vezi și: Pico de Galo cu ton, rețeta cu care Mircea Terhetea, un jurist plecat în Spania ca bucătar, a impresionat la Chefi la Cuțite

Formați bile din această compoziție, le rostogoliți prin făină și prăjiți în ulei până când se rumenesc.

Puteți să îi serviți cu zahăr pudră, dulceață, miere sau nuci.

Poftă bună!

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy