Tort Lacrimile îngerilor: Rețeta pas cu pas a desertului divin, irezistibil

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort Lacrimile îngerilor: Rețeta pas cu pas a desertului divin, irezistibil
Tort Lacrimile îngerilor: Rețeta pas cu pas a desertului divin, irezistibil

Delicat, gustos, aromat, ușor și foarte frumos, tortul Lacrimile îngerilor vă va surprinde toate simțurile. Iată rețeta pas cu pas a desertului divin, irezistibil.

Iată rețeta pentru tortul magic „Lacrimile îngerilor”. Când se răcește, la suprafață, apar picături de chihlimbar. Baza este un aluat fraged, apoi  un strat cremos, care se topește în gură, iar deasupra - un sufleu lejer, pe care se formează „lacrimile îngerilor”. 

Citește și: Prăjitura Dalia - Un desert răcoros foarte simplu de făcut

Ingrediente

 

Aluat

Făină de grâu  - 150 g.

Unt - 80 g.

Zahăr - 20 g,

Ouă - 1 buc,

Praf de copt - 5 g.

Vezi și: Pico de Galo cu ton, rețeta cu care Mircea Terhetea, un jurist plecat în Spania ca bucătar, a impresionat la Chefi la Cuțite

Cremă

Brânză de vaci (orice conținut de grăsime) - 450 g,

Zahăr - 100 g,

Făină - 15 g,

Smântână - 80 g,

Gălbenuș de ou - 3 buc.

Zahăr vanilat - după gust.

Citește și: Cel mai ieftin tort fără coacere: Moale, delicat și delicios. Te vei îndrăgosti iremediabil de această rețetă

Sufleu

Zahăr - 70 g,

Albuș de ou - 3 buc,

Zahăr vanilat - după gust.

 

Rețeta Lacrimile îngerilor, pas cu pas:

Cerneți făina cu praful de copt, adăugați untul rece, zahărul și amestecați cu mâinile (repede pentru ca untul să nu se topească prea mult).

Adăugați oul și frământați aluatul. Se pune într-o pungă și se pune la frigider.

În acest moment, realizăm umplutură. Pentru a face acest lucru, puneți toate ingredientele pentru cremă într-un vas și amestecați bine cu un blender de imersie până la o consistență netedă (până când boabele de caș dispar).

Căptușiți partea de jos a formei de tort cu pergament. Diametrul matriței trebuie să fie de 24 - 26 cm. Întindeți aluatul drept cu mâinile, formând laturi de aproximativ 1 -1,5 cm înălțime. Aluatul rămas se sfărâmă  cu o furculița.

Puneți crema peste aluat, neteziți și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Cu 10 minute înainte de sfârșitul coacerii, bateți albușurile cu zahărul și zahăr vanilat. Este important - nu este nevoie să bateți până devine o bezea tare, albușul ar trebui să se scurgă din bolul de mixer.

Scoatem torul din cuptor, reducem imediat cuptorul la 160-150 de grade. Albușul se toarcă direct peste tortul fierbinte. Apoi puneți la copt încă 10 minute.

Scoatem tortul Lacrimile îngerilor din cuptor, îl acoperim cu un capac sau un castron mai mare.  Și așteptăm o răcire completă. Îl puteți pune într-un loc răcoros.

Pe măsură ce se răcește, la suprafață vor apărea picături de chihlimbar. Asigurați-vă că condensul din capac nu se scurge pe tort. Când prăjitura s-a răcit complet și s-a acoperit cu „lacrimi”, scoateți capacul, tăiați-l și bucurați-vă de gust!

Dacă v-a plăcut rețeta de Tort Lacrimile îngerilor, ați putea încerca și Prăjitura cu bulion și cremă de griș, de post - Prăjitura copilăriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel