Prăjitură cu bulion și cremă de griș, de post - Prăjitura copilăriei

Prăjitură cu bulion și cremă de griș, de post
Prăjitură cu bulion și cremă de griș, de post

Prăjitura cu bulion este o prăjitură cu foi care ne aduce aminte de gustul copilăriei. Iată cum se face.

Prăjitură cu bulion și cremă de griș este foarte gustoasă, fiind un desert perfect pentru zilele în care ținem post.

Citește și Tort Sărutul Îngerilor, desertul rafinat și divin gata în câteva minute. Este magnific atât ca aspect cât și la gust!

Acestă prăjitură extrem de versatilă: crema se poate face și cu unt, atunci cănd nu postim, iar aluatul este ușor de făcut și plăcut de intins. 

Citește și Waldorf, salata creată pentru a comemora sosirea primăverii. Rețeta savuroasă a unui preparat vedetă

Ingrediente

 

Pentru foi avem nevoie de:

- 300 g zahăr
- 400 ml ulei
- 4 linguri bulion (100g)
- o lingură amoniac stins (7g)
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- 900 g făină

Vezi și: Pico de Galo cu ton, rețeta cu care Mircea Terhetea, un jurist plecat în Spania ca bucătar, a impresionat la Chefi la Cuțite

Pentru cremă avem nevoie de:

- 1 l lapte
- 8 linguri rase griș (90g)
- 250 g zahăr pudră
- 200 g unt moale
- esență vanilie după gust
- 500 g magiun (gem de prune)
- 100 g nuci prăjite (opțional)

Prăjitură cu bulion și cremă de griș. Mod de preparare

 

Cum se fac foile: 

Pasul 1

Se pun toate ingredientele într-un vas și se mixează până se omogenizează.

Pasul 2

Se adaugă făina treptat și se frământă un aluat moale, astfel încât foile să poată fi întinse. Se lasă coca câteva minute la odihnit. Se poate frământa coca dimineață și lăsa la frigider câteva ore.

Pasul 3

Se împarte aluatul în 4 părți egale..

Pasul 4

Se întind foile și se coc pe rând, pe fundul unei tăvi (40 * 32 cm), în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 12 minute.

Mod de preparare cremă:

Pasul 1

Se pune laptele la fiert se adaugă treptat grișul amestecând tot timpul. Se fierbe până când se îngroașă, iar apoi se lasă la răcit.

Pasul 2

Se mixează untul cu zahărul pudră, iar apoi se adăugă treptat crema rece și se mixează ușor. Se adaugă esență de vanilie după gust.

Pasul 3

Se unge prima foaie cu jumătate din cremă. Se amestecă gemul cu nucile și se unge a doua foaie. Se acoperă cu a treia foaie, iar apoi se distribuie restul de cremă și se acoperă cu ultima foaie.

Prăjitura cu bulion și cremă de griș se lasă la temperatura camerei până se înmoaie foile, iar apoi se păstrează la frigider.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură cu bulion și cremă de griș, cu siguranță te va încânta și cea de Chec de post, pufos și delicios.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy