PANICĂ pe aeroportul din Schiphol: UPDATE - „Alarmă falsă În zborul Amsterdam - Madrid“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Compania aeriană spaniolă Air Europa a anunțat că alarma de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost declanșată „din greșeală”.

Autoritățile olandeze au investigat miercuri seară o „situație suspectă” la bordul unui avion de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Ulterior, s-a dovedit că a fost o alarmă falsă, declanșată din greșeală.

„Alarmă falsă În zborul Amsterdam - Madrid. În această după-amiază a fost declanșat, din greșeală, un avertisment care lansează protocoale privind răpirile pe aeroport. Nu s-a întâmplat nimic, toți pasagerii așteaptă să zboare în curând. Ne pare rău”, au transmis reprezentanții companiei Air Europa pe contul de Twitter.

Citește și: BREAKING NEWS  PANICĂ pe Aeroportul din Amsterdam: S-a decretat STARE DE ALERTĂ. Ultima oră


Căpitanul ar fi vrut „să explice unui stagiar ce reprezintă toate codurile, iar un buton a fost din greșeală apăsat”, a declarat o sursă citată de publicația olandeză De Telegraaf.

Poliția și mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului, au transmis mai mulți martori citați de BBC.

La aproximativ o oră de la declanșarea alarmei, reprezentanții aeroportului au anunțat că toate persoanele au fost debarcate în siguranță din avion.
Aeronava urma să decoleze spre Madrid în jurul orei 19:00, relatează publicația olandeză ad.nl.

Mai multe surse declaraseră pentru presa olandeză că ar putea fi vorba despre o tentativă de deturnare a aeronavei, dar acest scenariu s-a dovedit a fi neadevărat.

Citește și: BREAKING NEWS  PANICĂ pe Aeroportul din Amsterdam: UPDATE - Indivizi înarmați cu cuțite au luat trei OSTATICI din avionul către MADRID

Prim-ministrul olandez Mark Rutte, care se afla într-o vizită oficială în Overrijssel, a declarat că ar putea să se deplaseze spre aeroportul Schiphol.

„Ceva se întâmplă, acum aflăm ce. Sunt ținut informat. Sper că se va termina bine”, a anunțat Mark Rutte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel