Panică într-un avion, după ce a zburat din greșeală cu o viteză mai mare decât cea a sunetului. VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Schimbarea locului în avion: Sfaturi și avertismente de la însoțitorii de bord / Foto: ILUSTRATIV. Sursa - Pexels
Schimbarea locului în avion: Sfaturi și avertismente de la însoțitorii de bord / Foto: ILUSTRATIV. Sursa - Pexels

Imagini înfricoșătoare au fost dezvăluite din interiorul unui avion Virgin Atlantic care a zburat din greșeală cu o viteză mai mare decât cea a sunetului, datorită condițiilor meteorologice extreme.

În weekendul trecut, vânturile aproape record din curentul jet stream din Atlantic au împins mai multe avioane comerciale la viteze supersonice, provocând panică printre pasagerii neștiutori. Unul dintre aceste zboruri a fost unul al Virgin Atlantic, care a fost afectat de fenomenul meteorologic extrem în timpul călătoriei sale de la Washington, SUA, la Londra.

Potrivit rapoartelor, pasagerii din interiorul aeronavei au fost șocați și luați prin surprindere când avionul a început să se deplaseze la o viteză extrem de mare. Înregistrările video din cabină arată momentul în care pasagerii își exprimă teroarea, agățându-se de scaune în timp ce avionul se clatină violent.

 

Cinci zboruri comerciale au fost afectate de vânturile puternice din Atlantic

 

Avioanele au fost împinse la viteze de peste 1300 km/h, depășind astfel viteza sunetului, iar cinci zboruri comerciale au fost afectate de vânturile puternice din Atlantic în acel weekend. Acest lucru înseamnă că avioanele au atins viteze similare cu cele ale celebrului avion Concorde, care a fost singurul avion comercial care a depășit bariera sunetului, zburând cu Mach 2,04.

Înregistrările video șocante surprinse în interiorul avionului au devenit virale pe rețelele de socializare, stârnind reacții de groază și îngrijorare printre utilizatori. Unii au exprimat îngrijorarea că nu ar dori să fie într-un astfel de zbor, în timp ce alții au glumit că acesta ar fi fost un mod rapid de a ajunge la destinație.

Serviciul Național de Meteorologie din SUA a confirmat că avionul Virgin Atlantic aproape că a atins viteza de 1.300 km/h din cauza vânturilor neobișnuit de puternice din regiunea Mid-Atlantic care se îndreptau spre est. Acest fenomen a fost explicat ca fiind rezultatul unui curent jet extrem de puternic și îngust care înconjoară planeta și călătorește de la vest la est.

 

 

Avionul a aterizat cu 45 de minute mai repede

 

Virgin Atlantic a emis o declarație în care a explicat că utilizarea vânturilor puternice din coada avionului asociate cu jet stream-ul crește eficiența combustibilului pentru aeronave și reduce emisiile, permițând astfel ajungerea mai devreme la destinație. Compania a asigurat că siguranța și confortul pasagerilor și al echipajului sunt întotdeauna prioritățile lor principale și nu sunt niciodată compromise.

În ciuda tuturor acestor evenimente, zborul Virgin Atlantic a ajuns la destinație cu aproximativ 45 de minute mai devreme decât era prevăzut, demonstrând avantajele utilizării curentului jet în călătoriile aeriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel